Madrid. Noi întâlniri româno-spaniole
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Madrid. Noi întâlniri româno-spaniole. Sursa foto: Ambasada Romaniei in Spania
Madrid. Noi întâlniri româno-spaniole. Sursa foto: Ambasada Romaniei in Spania
La data de 10 mai, delegația Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României, condusă de Vasile Dîncu, președintele Comisiei, și însoțită de ambasadorul George Bologan, a fost primită de vicepreședinta Senatului Spaniei, Cristina Narbona.

„Din delegația română au făcut parte și Robert Cazanciuc, membru al Comisiei și vicepreședintele Senatului României, Cristian Ghica, vicepreședintele Comisiei de Afaceri Europene și Vlad Pufu, secretarul Comisiei.

Discuția a reliefat numeroasele poziții comune împărtășite de România și Spania pe agenda europeană precum relația cu America Latină, importanța și potențialul pe care acest spațiu îl are pentru relația cu UE, susținerea demersurilor privind dubla cetățenie, sprijinul activ al Spaniei pentru aderarea României la spațiul Schengen, unitatea europeană în fața războiului provocat de Rusia în Ucraina și relația bilaterală româno-spaniolă, cu accent pe buna integrare a comunității românești în Spania și pe relația celor două Camere ale Parlamentelor.

Vizita delegației române a fost salutată de președintele Senatului Spaniei, Ander Gil, în cadrul ședinței plenare din aceeași zi”, anunță un comunicat al Ambasadei României în Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel