MADR: Roşiile româneşti din Programul Tomata, sigure pentru consum
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Rosii
Rosii
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Naţională Fitosanitară, controlează producătorii români implicați în Programul Tomata pentru a determina calitatea roșiilor, dar și pentru a determina eventuala prezenţă a reziduurilor de pesticide.

De la ieşirea pe piaţă a primelor tomate obţinute prin Program, inspectorii fitosanitari ai Autorităţii Naţionale Fitosanitare au prelevat probe pe care le-au transmis pentru analize la cele două laboratoare acreditate. 

Astfel, până la data de 17 mai 2019 au fost prelevate 54 de probe din care au fost analizate 43, restul de 11 fiind în lucru. Rezultatele arată că nu au fost depăşiri ale limitelor maxime admise. Aceste rezultate demonstrează că producătorii agricoli respectă recomandările inspectorilor fitosanitari în ceea ce priveşte utilizarea în siguranţă a produselor de protecţie a plantelor pentru combaterea bolilor şi dăunătorilor.

Autoritatea Naţională Fitosanitară asigură consumatorii că roşiile existente pe piaţă la această dată, din Programul de sprijin pentru tomate, sunt sigure pentru consum, inspectorii fitosanitari constatând că au fost respectate tehnologiile de cultură. Acţiunile de control vor continua în toată ţara.

Vezi și: Sucurile naturale cresc riscul de deces prematur

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel