Data publicării:

Madlen Șerban: Patrimoniul UNESCO unește românii din țară și din afara granițelor

Autor: Ion Voicu
WhatsApp

Unul dintre aspectele importante ale identității unei țări este reprezentant de patrimoniul cultural, o moștenire bogată și diversă care merită să fie cunoscută și transmisă generațiilor viitoare. Prin învățarea acestor valori și a istoriei strămoșilor noștri, copiii pot dezvolta un simț al apartenenței și al responsabilității față de conservarea și promovarea patrimoniului național.

Tocmai de aceea, tema de luna aceasta a conferinței educaționale WebDidactica a fost „Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO din România, punte între trecut, prezent și viitor”.  Prezentă la eveniment în calitate de speaker, Madlen Șerban, Secretar General al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, subliniază faptul că patrimoniul mondial înscris pe lista UNESCO reprezintă doar vârful icebergului, existând numeroase alte obiective culturale și naturale de valoare în România și atrage atenția asupra responsabilităților și obligațiilor pe care le avem față de conservarea și promovarea acestora.

“Obiectivele din patrimoniul UNESCO din România nu sunt doar simple repere pe harta țării noastre, ci reprezintă, de fapt, obiective pe harta umanității. Prin urmare, este esențial ca elevii să cunoască povești și informații legate de aceste elemente de patrimoniu, indiferent de vârstă, pentru a-și construi o identitate culturală solidă și a înțelege moștenirea pe care o au de transmis generațiilor viitoare”,  a explicat Madlen Șerban.

Totodată, Madlen Șerban atrage atenția asupra faptului că tradițiile, obiceiurile și meșteșugurile românești nu sunt doar expresii culturale locale, ci valori care unesc românii din interiorul și din afara frontierelor. Patrimoniul imaterial este viu și își găsește valoarea și semnificația în comunitate. În acest sens, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României își unește eforturile cu toți cei care cred în excelența din România și susțin promovarea și conservarea patrimoniului național.

Evenimentul face parte din seria de conferințe WebDidactica, organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, și a avut ca obiectiv promovarea și înțelegerea Patrimoniului Cultural UNESCO din România, stârnirea curiozității copiilor și tinerilor pentru cunoașterea și descoperirea semnificațiilor, a relevanței, pentru istoria țării noastre și nu în ultimul rând, pentru protejarea patrimoniului național universal. Conferința a fost organizată sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel