Macron şi Meloni, "la sfat" înaintea summitului UE din februarie
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Macron şi premierul Georgia Meloni au avut un schimb de opinii înaintea summitului UE din februarie

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi şefa guvernului italian de extremă-dreapta, Giorgia Meloni, au discutat marţi despre modalităţi de a stimula investiţiile în Europa şi despre problemele migraţiei, înaintea summitului UE din 9 februarie, transmite Agerpres. "Convorbire telefonică cordială (..) în cadrul căreia au fost abordate principalele subiecte de pe agenda europeană şi internaţională", a comunicat preşedinţia Consiliului italian la finalul discuţiei.

"Au discutat în special despre mecanismele ce trebuie puse în aplicare pentru a consolida investiţiile şi sprijinul pentru proiecte industriale strategice, soluţii împotriva creşterii preţurilor la energie, precum şi problemele legate de migraţie", a informat, la rândul său, preşedinţia franceză.

Imigraţia ilegală, încă o problemă

Cei doi lideri au reafirmat "urgenţa identificării unor soluţii eficiente la nivel european pentru a sprijini competitivitatea companiilor europene şi pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale prin controlul eficient al frontierelor externe ale Uniunii Europene", a adăugat Roma. Preşedintele Franţei şi premierul Italiei au subliniat, de asemenea, "hotărârea" lor de a continua "sprijinul militar, umanitar şi economic" al Europei pentru Ucraina împotriva Rusiei, "atât timp cât va necesar", potrivit Palatului Elysee. Aceştia "au convenit să continue să facă schimb de opinii cu privire la aceste teme comune", a menţionat, în continuare, preşedinţia Consiliului italian.

Premierul Giorgia Meloni, a cărei poziţie cu privire la primirea migranţilor naufragiaţi a provocat tensiuni în relaţia bilaterală în noiembrie, odată cu blocarea a sute de migranţi în largul coastei Italiei, a asigurat de atunci că nu mai are "probleme cu Franţa" şi că va dialoga cu preşedintele Emmanuel Macron. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel