Data actualizării:
Data publicării:

Macron l-a sunat pe Putin. Zelenski a fost contactat imediat după conversația telefonică

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Emmanuel Macron
Sursa foto: Facebook Emmanuel Macron
Emmanuel Macron a discutat, din nou, cu Vladimir Putin, iar apoi l-a sunat pe Volodimir Zelenski.

Preşedintele francez a discutat din nou telefonic cu omologul său rus Vladimir Putin şi l-a sunat apoi pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a anunţat Palatul Elysee, informează AFP. Convorbirea cu preşedintele rus, care a durat 1 oră şi 30 de minute, potrivit preşedinţiei franceze, este a treia între cei doi lideri de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie., potrivit Agerpres.

Emmanuel Macron, președintele Franței, a vorbit, ieri, despre agresiunea Rusiei în Ucraina. "Nu suntem în război cu Rusia”, a spus președintele francez Emmanuel Macron.

Într-un discurs adresat națiunii miercuri, Macron a spus că războiul împotriva Ucrainei a creat o "ruptură” în Europa.

Macron a adăugat că acordă o importanță menținerii contactului atât cu președintele ucrainean Volodymyr Zelenski, cât și cu președintele rus Vladimir Putin. Liderul francez a spus că a păstrat legătura cu Putin pentru a încerca "să-l convingă să renunțe la arme” și, de asemenea, pentru a preveni "extinderea conflictului”, scrie CNN.

Vezi și: Rusia vrea acord cu Ucraina, dar să continue nimicirea MILITARĂ. Lavrov spune detașat: Ne amenință pe noi. Vom merge până la FINAL - VIDEO

A opta zi de război

Astăzi, consiliul orăşenesc din Mariupol a anunţat că armata rusă bombardează constant şi intenţionat infrastructuri civile de importanţă critică din acest oraş-port din sudul Ucrainei, lăsându-l fără apă, căldură sau electricitate şi împiedicându-l să aducă provizii sau să evacueze oameni, transmite Reuters.

"Ne distrug ca naţiune. Acesta este un genocid împotriva poporului ucrainean", a avertizat consiliul orăşenesc din Mariupol.

"Ne distrug proviziile de alimente, ne prind într-o blocadă, ca în vechiul Leningrad. Intenţionat, timp de şapte zile, au distrus infrastructura de importanţă vitală a oraşului. Nu avem electricitate, apă sau căldură", a anunţat consiliul orăşenesc într-o declaraţie.

Vezi și: Război Rusia - Ucraina - ziua 8. Zelenski: "Nu avem nimic de pierdut în afara propriei noastre libertăţi". Mesaj ferm către RUSIA/ LIVE TEXT / VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel