Data publicării:

Macron ia în considerare viitoare discuții cu Putin, după ce a zis că Franța riscă un „război civil”

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Președintele francez Emmanuel Macron și-a exprimat dorința de a continua dialogul cu președintele rus Vladimir Putin. Macron a făcut această declarație în podcastul Generation Do It Yourself pe 25 iunie.    

Cei doi lideri nu au comunicat însă în ultimele luni.

„Cred în puterea dialogului și aș continua discuțiile cu Vladimir Putin,” a spus Macron.

Întrebat dacă liderii francez și rus au vorbit în ultimele luni, Macron a răspuns: „Nu, dar nu exclud posibilitatea de a discuta pe diverse teme, în special despre centralele nucleare sau altele.”


De la începutul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, Macron a vorbit cu Putin la telefon de cel puțin 14 ori. Potrivit președintelui francez, el a avut „o sută de ore” de conversații cu liderul rus din decembrie 2021.

Macron avertizează asupra unui „război civil”

Luni, președintele francez Emmanuel Macron a avertizat că o victorie a extremei stângi sau drepte în alegerile anticipate din această lună ar putea provoca un „război civil”, relatează Politico.

Macron a afirmat că atât extrema stângă, reprezentată de Franța Nesupusă, cât și extrema dreaptă, Adunarea Națională condusă de Marine Le Pen, promovează politici care cresc tensiunile dintre comunități.

Abordarea extremei drepte în fața insecurității „reduce oamenii la religia sau originea lor” și astfel „împinge oamenii spre război civil”, a declarat Macron într-un interviu pentru podcastul „Generation Do It Yourself”.

Extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, promovează de asemenea diviziuni în scopuri electorale „care [de asemenea] favorizează războiul civil, deoarece reduc oamenii la grupul lor religios sau etnic”, a adăugat Macron. El se referea la acuzațiile că Franța Nesupusă încearcă să atragă voturile musulmanilor prin critica sa la adresa războiului Israelului în Gaza.

Macron a provocat o reacție vehementă când a anunțat alegeri anticipate pe 9 iunie, după ce coaliția sa a fost înfrântă de Adunarea Națională de extremă dreapta la alegerile europene. Acum, francezii se pregătesc să participe la alegerile parlamentare, care ar putea aduce un număr record de membri ai extremei drepte în Adunarea Națională.

Ultimele sondaje indică faptul că Adunarea Națională ar obține 35% din voturi în primul tur de scrutin de duminică, urmată de o alianță de stânga, incluzând partidul Franța Nesupusă, cu 27%, și centriștii lui Macron cu 19%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel