Macron: Franța va livra Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele Emmanuel Macron a transmis că Franța va livra Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană.

Franţa va livra Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană, a anunţat miercuri preşedintele francez, Emmanuel Macron, într-un interviu acordat canalului France 2, notează AFP.

"Vom livra radare, sisteme şi rachete (antiaeriene) pentru a proteja (ucrainenii) de atacuri, în special pentru a-i proteja de atacurile cu drone", a spus el.

Preşedintele francez a repetat, de asemenea, că Franţa are în vedere să livreze suplimentar Ucrainei tunuri Caesar.

"Am livrat 18" de la începutul războiului, "lucrăm pentru a livra suplimentar şase tunuri împreună cu Danemarca", a declarat el, explicând că aceste şase Caesar au fost iniţial destinate armatei daneze. "Încercăm să le livrăm ucrainenilor imediat", a spus el.

Kievul a cerut aliaţilor săi să îl ajute să-şi întărească apărarea antiaeriană, după două zile de bombardament rusesc intens pe întreg teritoriul, în special asupra Kievului, care a provocat zeci de victime civile şi a distrus infrastructura.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut crearea unui "scut" antiaerian asupra Ucrainei, reaminteşte AFP, citat de Agerpres. 

Emmanuel Macron îl somează pe Putin 'să revină la masa negocierilor

Preşedintele rus Vladimir Putin trebuie "să revină la masa" negocierilor, a declarat miercuri preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu televizat consacrat în mare parte războiului din Ucraina, relatează AFP.

"Astăzi, în primul rând, Vladimir Putin trebuie să pună capăt acestui război, să respecte integritatea teritoriala a Ucrainei şi să revină la masa negocierilor", a spus preşedintele Macron în interviul acordat France 2, dând asigurări că nu doreşte un "război mondial". El a anunţat că Franţa va livra Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko va avea "probleme" dacă se implică mai mult în războiul din Ucraina, a avertizat, de asemenea, Macron, notează Agerpres (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel