Macron, avertisment: este o boală care trebuie combătută
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Macron
Macron
Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a estimat, joi, că în Europa populismul se răspândeşte ca o boală pe care europenii trebuie să o combată mai viguros în loc să critice măsurile guvernelor proeuropene, precum cel francez, transmit AFP şi Reuters. 

Şeful statului francez a devenit ţinta criticilor în ţara sa pentru că nu a acceptat nava cu migranţi Aquarius pe care ministrul de interne italian Matteo Salvini a respins-o din porturile italiene, ceea ce a dus la o dispută verbală între Paris şi Roma. 

Aflat în vizită în regiunea Bretagne (nord-vestul Franţei), Macron le-a solicitat comentatorilor politici să îi critice pe cei care 'urăsc Europa' mai degrabă decât să îl atace pe el. 

Îi poţi vedea cum se întind ca lepra peste tot în Europa, în ţări unde credeam că ar fi imposibil să îi mai vedem, în ţări vecine. Ei (populiştii, n.r.) spun cele mai rele lucruri şi ajungem să ne obişnuim cu asta. Ei provoacă şi nimeni nu este oripilat de acest lucru, a continuat Macron. 

Disputa Franța-Italia

Disputa dintre Paris şi Roma în legătură cu nava Aquarius, având peste 600 de migranţi la bord, printre care femei şi copii, a atras atenţia Papei Francisc şi a cauzat divizări între ţările europene, punând la încercare inclusiv fragila coaliţie guvernamentală din Germania, condusă de cancelarul Angela Merkel. 

Îi acuzăm pe europeni că nu sunt exact cum am vrea noi să fie, dar uităm să îi denunţăm pe cei care nu mai sunt ca noi, pe cei care urăsc (Europa) şi care îşi promovează planurile. Ne obişnuim cu extremele în ţări care au fost ani buni proeuropeni ca noi şi în această chestiune elitele politice, jurnalistice şi de afaceri au o responsabilitate imensă, a adăugat preşedintele Franţei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel