Macron, atacat cu roșii într-o piață din Franța - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Liderii opoziției franceze îl presează pe Macron să accepte compromisuri după ce a pierdut majoritatea parlamentară în Franța - Foto Agerpres
Liderii opoziției franceze îl presează pe Macron să accepte compromisuri după ce a pierdut majoritatea parlamentară în Franța - Foto Agerpres
Un protestatar a aruncat cu roșii în Emmanuel Macron, în cadrul primei ieșiri în public a președintelui Franței după ce a fost reales.

Incidentul a avut loc în cadrul unei vizite avute miercuri, într-o piață din Cergy, în prefectura Val d’Oise.

Emmanuel Macron nu a fost atins de roșii, însă serviciul de securitate l-a acoperit cu o umbrelă și l-a îndepărtat din zonă, scrie BFM TV.

VIDEO

Citește și - PAH, glumă tare după ce Macron a recâștigat Franța

Jurnalistul Patrick André de Hillerin a glumit pe seama unei promisiuni a lui Emmanuel Macron, în continuare președinte al Franței. 

Emmanuel Macron a fost reales pentru un al doilea mandat de preşedinte al Franţei cu 58,5% din voturi. Contracandidata sa de extremă dreapta, Marine Le Pen, a obţinut 41,45% din voturi. 

”Președintele reales al Franței, domnul Macron, a zis că-și va dubla eforturile de a pune capăt războiului din Ucraina. De azi înainte va sta la telefon câte trei ore cu Putin, nu doar o oră și jumătate, ca până acum.” a glumit jurnalistul Patrick André de Hillerin. 

Și Putin, și Zelenski l-au felicitat pe Macron

Președintele rus Vladimir Putin chiar i-a transmis și un mesaj lui Emmanuel Macron după ce a câștigat președinția Franței în fața lui Marine Le Pen, ce era văzută ca fiind apropiată de Rusia. 

Potrivit unui comunicat al Kremlinului, Vladimir Putin i-a urat președintelui francez Emmanuel Macron succes în ”activitățile de stat, precum și sănătate și bunăstare”.

Și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa, descriindu-l ca pe un ”prieten adevărat”, scrie Sky News, mai arată sursa citată. El a scris pe Twitter: ”Îi doresc lui Emmanuel Macron noi succese în beneficiul poporului francez. Apreciez sprijinul Franței și sunt convins: pășim împreună spre noi victorii comune! Pentru o Europă puternică și unită!”.

Primul președinte francez reales în ultimii 20 de ani. Citește continuarea aici! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel