Macron, alături de fiul lui George Soros: A fost minunat să-l revăd pe președintele francez / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Sursă foto: Facebook Emmanuel Macron
Președintele Emmanuel Macron a fost fotografiat alături de Alex Soros, fiul lui George Soros.

O fotografie postată pe Instagram de Alex Soros, fiul controversatului magnat George Soros, îl arată pe acesta alături de Emmanuel Macron, președintele Franței. În descrierea imaginii, Alex Soros a scris: „A fost minunat să-l revăd pe președintele francez.“

George Soros este un economist, activist politic, filantrop și om de afaceri miliardar american originar din Ungaria. În timpul crizei imigranților din Europa, în 2015, Soros a îndemnat guvernele europene să contribuie cât mai mult la ameliorarea dezastrului umanitar ce se desfășura, fundațiile finanțate de el activând, ele însele, pentru salvarea și adăpostirea refugiaților. Grupări naționaliste l-au criticat pentru aceasta, acuzându-l chiar că el ar fi de vină pentru dislocarea refugiaților.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Alexander Soros, PhD (@alexsoros)

Anchetă la CEDO privind influența ONG-urilor lui Soros. Aproape 25% dintre judecători au legături cu Open Society

Adunarea parlamentară a Consiliului Europei a anunțat o anchetă privind independența Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg. Deși corpul documentului publicat în aprilie nu recunoaște direct existența unui deficit de imparțialitate, titlul său este foarte grăitor în ceea ce privește gravitatea acuzațiilor îndreptate împotriva instanței.

Răspunsul la întrebările scrise din partea Adunării Parlamentare este intitulat „Cum se remediază potențialele conflicte de interese ale judecătorilor de la Curtea Europeană a Drepturilor Omului? Restabilirea integrității Curții Europene a Drepturilor Omului. Problema sistemică a conflictelor de interese între ONG-uri și judecători ai Curții Europene a Drepturilor Omului.”

Deși plângerile cu privire la presupusa părtinire politică a CEDO și la coliziunea cu ONG-uri de extremă stânga au fost adesea respinse sau ignorate în trecut, un raport înfricoșător al Centrului European pentru Drept și Justiție ar fi putut determina în cele din urmă parlamentarii să solicite o anchetă. Raportul publicat în 2020 a constatat mai multe fapte care ar putea pune sub semnul întrebării independența CEDO (citește continuarea AICI).

Protestatari, în sediul unei primării din Franţa. Au scos portretele cu Macron

Mai mulți protestatari care se opun vaccinării şi utilizării certificatelor Covid-19 au pătruns, miercuri, în primăria orăşelului Chambéry, situat în sud-estul Franţei, cerând demisia preşedintelui Emmanuel Macron, informează postul tv France 3.

Potrivit Prefecturii regiunii Savoie, aproximativ 200 de manifestanţi au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei din Chambéry.

Manifestanţii au scandat "Nu certificatului sanitar!" şi "Macron, demisia!". Unii protestatari au dat jos portrete ale preşedintelui Emmanuel Macron.

După aproximativ 15 minute, manifestanţii au părăsit sediul Primăriei şi s-au îndreptat spre sediul Prefecturii şi spre spital.

Primăria din Chambéry a denunţat un "act intolerabil", argumentând că autorităţile locale "nu au prerogative în materie de politici sanitare, care sunt stabilite de conducerea statului", conform cotidianului Le Figaro.

Mai multe proteste în Franța

În Franţa au avut loc, în ultima săptămână, o serie de proteste faţă de hotărârile preşedintelui Emmanuel Macron de a institui obligativitatea vaccinării pentru personalul medical care intră în contact cu persoane vulnerabile la coronavirus şi de a extinde utilizarea Certificatului Covid-19, notează Mediafax. Deciziile au generat dispute politice şi juridice.

Pe fondul protestelor, Guvernul Franţei a anunţat miercuri că nu intenţionează să impună obligativitatea utilizării certificatelor COVID-19 pentru accesul în unităţile de învăţământ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel