Macovei cere excluderea lui Năstase din rândul avocaților
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
macovei
macovei

Europarlamentara Monica Macovei a cerut, luni, Baroului Bucureşti, printr-o postare pe blogul personal, să-l excludă pe Adrian Năstase din rândul avocaților, pentru că a fost condamnat definitiv în dosarul "Trofeul calităţii". 

"Este jignitor atât pentru avocaţi, cât şi pentru magistraţi! Aşa cum erau şi declaraţiile condamnatului Cătălin Voicu, conform stenogramelor din dosar: 'dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune' şi 'i-am rezolvat pe toți, dom'ne, că unde n-a fost loc de rezolvat, am dat suspendare, n-a plecat cu puşcărie', care au accentuat percepţia negativă a oamenilor despre justiţie. Sper şi îndemn Baroul Bucureşti să ia decizii conform legii și care să îl onoreze", scrie Monica Macovei.

În 14 octombrie, Baroul din București a amânat decizia privind excluderea din avocatură a lui Adrian Năstase, cu o săptămână, din cauza lipsei de cvorum.

În 20 iunie 2012, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel