"Măcelarul din Mariupol”, pus pe lista de sancțiuni a Marii Britanii. Alte 13 persoane și companii din Rusia, sancționate
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
"Măcelarul din Mariupol”, pus pe lista de sancțiuni a Marii Britanii. Alte 13 persoane și companii din Rusia, sancționate / Foto: Captură video Youtube AP
"Măcelarul din Mariupol”, pus pe lista de sancțiuni a Marii Britanii. Alte 13 persoane și companii din Rusia, sancționate / Foto: Captură video Youtube AP
Încă 14 persoane și companii din Rusia au fost adăugate pe lista de sancțiuni a Marii Britanii.

Alte 14 persoane și companii din Rusia au fost adăugate pe lista de sancțiuni a Marii Britanii, inclusiv "măcelarul din Mariupol”, transmite Mediafax, citând Sky News.

Printre cei sancționați se numără Aleksandr Zharov, director executiv al Gazprom-Media, Alexey Nikolov, director general al Russia Today (RT) și Anton Anisimov, director al Sputnik International Broadcasting.

În altă ordine de idei, pe listă este adăugat generalul-colonel rus Mihail Mizintsev, supranumit "măcelarul din Mariupol", acuzat că a bombardat obiective rezidențiale din oraș.

VEZI ȘI: Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva lui Mishustin, Sobyanin, Medvedev și Peskov. Pe LISTĂ se află și mai mulți oligarhi, dar și jurnaliști

Ministrul britanic de Externe a spus când ar putea fi anulate sancțiunile împotriva Rusiei

Sancţiunile britanice decise împotriva Rusiei după invadarea Ucrainei ar putea fi ridicate dacă Moscova se angajează să respecte o încetare totală a focului şi îşi retrage trupele, a declarat sâmbătă ministrul britanic de Externe, Liz Truss, relatează Agerpres, citând AFP.

Într-un lung interviu, Liz Truss a precizat că, de asemenea, Kremlinul ar trebui să se angajeze să nu mai comită nicio agresiune împotriva Ucrainei pentru ca sancţiunile impuse sutelor de personalităţi şi entităţi ruse să fie ridicate.

La fel ca alte ţări occidentale, Marea Britanie a impus sancţiuni împotriva a peste 1.000 de indivizi şi companii ruse sau belaruse în ultimele săptămâni, ultima serie datând de acum trei zile.

"Sancţiunile vor dispărea doar cu un acord total de încetare a focului şi retragerea (trupelor), dar şi cu angajamentul de a nu mai comite agresiuni" împotriva Ucrainei, a declarat şefa diplomaţiei de la Londra pentru publicaţia Sunday Telegraph, adăugând că sancţiunile ar putea fi reimpuse în cazul unei noi agresiuni.

Aceste declaraţii sunt similare cu cele ale secretarului de stat american Antony Blinken, potrivit cărora sancţiunile împotriva Rusiei "nu au fost concepute pentru a fi permanente" şi că ar putea dispărea dacă Moscova îşi schimbă atitudinea. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel