Data publicării:

Macarons: Rețetă și ghid pas cu pas pentru Macarons Perfect!

Autor: Elena Didila | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la Jill Wellington/ Pexels
Fotografie de la Jill Wellington/ Pexels
Macarons sunt delicioasele, cochetele și coloratele produse de patiserie franțuzești,  făcute dintr-un amestec de albușuri, făină de migdale și zahăr pudră cu care se fac domurile de bezea cu o textură crocantă la exterior și puțin mai  moale și mai umedă la interior.

Prezenți în fiecare patiserie la modă care se respectă, nu numai în Franța, Macarons sunt foarte renumite în întreaga lume pentru lăcomia lor apreciată, dar și pentru frumusețea lor rafinată: formă perfectă, culori strălucitoare, adesea umbrite de decorațiuni delicioase.

Rețeta originală de Macarons, inspirată de Macarons-urile lui Pierre Hermé, Marchal și Felder 

În spatele fiecărui pas în prepararea macarons-urilor există o lume și multe variabile care îi pot împiedica cumva succesul perfect! În acest ghid complet puteți găsi toate sfaturileși pentru a avea Macaron-uri de casă delicioase și frumoase ca într-o patiserie, chiar și prima dată! Chiar dacă nu le-ai făcut niciodată!

Urmând procedura pas cu pas îți vei da seama că nu este absolut dificil să faci macarons, este necesar doar să studiezi cu atenție fiecare detaliu, potrivit rețetei propuse de Tavola e Gusto.

Rețeta de Macarons

Cantitate pentru aproximativ 30 de macarons 

Baza clasică de macaron: 100 g albușuri vechi de cel puțin 3 zile la temperatura camerei, 125 gr faină de migdale extrafină, 200 g zahăr pudră, 25 g zahăr granulat, colorant alimentar pudră.

Ingrediente Macarons: toate sfaturile pentru a evita greșelile!

Albușurile de ou:

Acestea trebuie să aibă cel puțin 4 – 5 zile! NU folosiți albușuri proaspete. Păstrați albușurile la frigider într-un recipient de sticlă acoperit cu folie alimentară pentru un minim 4 până la maxim 7 zile. Păstrați-le la temperatura camerei cu cel puțin 6 ore înainte de a le folosi. Sunt bune și albușurile congelate și dezghețate ușor la temperatura camerei. NU folosiți albușuri reci. Trebuie să fie la temperatura corpului.

Faina de migdale:

Folosește cea mai buna făină de pe piață. Trebuie amestecată bine: mai întâi singură și apoi cu zahărul.  NU folosi migdale întregi pe care să le maacini în pulbere, pentru că nu vei putea obține o făină fină. Vei strica compoziția.

Zahăr pudră:

Folosește clasicul, cel ambalat care poate fi achiziționat din fiecare supermarket. NU vă gândiți să reduceți zahărul granulat la o pudră.

Coloranții:

Doar coloranții în pulbere. Nici gel, nici cele lichide nu sunt bune! Dacă nu le ai, nu face încercări zadarnice!  Coloranții moi lichefiază aluatul!

Cum se prepară Macarons

1. Faina de migdale se pune cu zahărul pudră într-un mixer. Cu funcția de amestecare cu impulsuri. Evitați amestecarea prea mult timp, altfel riscați ca migdalele să lase ulei.

Trebuie să obțineți o pulbere foarte fină și perfect amestecată. Cerneți bine: această operațiune vă permite să aveți o făină netedă și impalpabilă și în consecință coji perfect netede!

2. Bateți albușurile într-o cratiță mică și înaltă, adăugând zahărul tos în 3 etape, nu tot deodată. Bezeaua trebuie să fie fermă.

3. În acest moment începe faza de preparare a aluatului. Transferați bezeaua fără a o demonta într-un bol. Se toarnă prima jumătate de făină. Se amestecă cu o spatulă foarte încet de jos în sus, fără a demonta amestecul. În acest moment se poate colora compoziția sau, la fel de bine, se poate lăsa albă. Se adaugă colorantul și se amestecă lent de jos în sus.

 4. Se adaugă treptat restul de faină și se amestecă lent până culoarea se uniformizează. Amestecul trebuie să rămână spumos.

Consistența corectă a aluatului: ”testul benzii”

Aluatul de Macaron trebuie sa fie plin si consistent, ridicând aluatul cu o spatulă, trebuie să cadă înapoi în vas ușor, ca o panglică de satin! Dacă se dovedește a fi prea gros, continuați să amestecați de sus în jos pentru a îl înmuia.

5. Lăsați aluatul să se odihnească timp de 15 minute.

6. Folosind o foaie de hârtie de copt, desenați cercuri de 4 cm la o distanță de 2,5 cm unul de celălalt. Atașați foaia pe tava de copt întinzând puțin unt. Apoi asamblați sac à poche: faceți grămezi mici de aluat care sunt cu cel puțin 1/2 cm grosime.

Uscarea suprafeței: importanța Croûtage

Așezați tăvile într-un loc uscat, de preferință lângă un curent de aer, cum ar fi o fereastră deschisă care va favoriza uscarea. Dacă este o zi ploioasă, închideți ferestrele și țineți macarons-urile departe de umiditate.

Așteptarea variază în funcție de temperatură. De obicei durează 30-40 de minute pe vreme uscată și însorită, dar poate dura până la 1 oră. În această etapă, macarons-urile se vor relaxa, se vor întinde ușor și se vor usca.

Coacerea este un alt pas delicat! O temperatură greșită te poate face să pierzi toată munca depusă!

Cea mai recurentă întrebare pe care am auzit-o de-a lungul anilor a fost: de ce macarons crapă și se sparg la suprafață? Simplu! Pentru că sunt gătite la o temperatură prea mare!

Macarons-urile se gătesc în cuptorul static la 145 ° C timp de 10 – 12 minute în partea de mijloc inferioară a cuptorului! 

Dacă vedeți crăpături la suprafață: Scădeți imediat temperatura la 120°, veți vedea că veți putea recupera măcar o parte din dulciurile voastre!

Umplutură de Macarons

În timp ce macarons-urile se usucă și se răcesc, pregătiți umplutura acestora care poate fi la alegere după gust: Ganache clasică de ciocolată sau Ganache de ciocolată albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel