”Mă mai întreabă câte cineva de ce nu sunt niciodată bilete la Peretele"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În luna martie, la Teatrul Metropolis puteți vedea piesa Peretele, în regia Liei Bugnar.

”Ma mai intreaba cite cineva de ce nu sint niciodata bilete la "Peretele" de la teatrul Metropolis. Uite ca luna asta sint. Destule. Avem de 7 ori spectacolul "Peretele" in martie, iar biletele s-au pus la vinzare pe site-ul teatrului. Asadar, cine e inca interesat sa vada "Peretele", poate acum sa o faca”, a fost mesajul Liei Bugnar.

Am văzut piesa "Peretele" de 24 ori. Pare greu de crezut că cineva a mers la teatru să vadă în mod repetat același spectacol și totuși există câteva motive pentru care ar trebui să vă faceți timp, într-o seară, două ore indiferent de programul încărcat pe care îl aveți.

"Peretele", în regia Liei Bugnar, este genial, fermecător și inteligent. Adevărat că toate piesele sale au ceva aparte. Cine a văzut "Două liniuțe", "7 dintr-o lovitură", O piesă deșănțată", "Fata din curcubeu", "Noi 4", "Masculin - Feminin" știe despre ce vorbesc, dar parcă "Peretele" este altceva.

Imposibil să nu te regăsești într-unul dintre personaje. Și suferi alături de ele, trăiești dramele lor, te plimbi prin toate ungherele sufletului, treci de la agonie la extaz, de la râs la plâns și, la final, ajungi să privești cu alți ochi propriile tale probleme.

Povestea are acțiune și suspans, dar surpriza vine abia la final. De fapt, nu este o singură poveste, ci sunt două despărțite de un perete. Cupluri și prostituate, dragoste, acțiune, bărbați care își părăsesc soțiile pentru femei tinere, copile lăsate fără avere de tații lor, moarte, decurs normal, ca în viață. 

Se cântă, se dansează, se joacă, se râde foarte mult și sănătos în două ore și 13 minute. "Peretele" are suspans, acțiune și niște replici savuroase care îți rămân în minte.

Vă spuneam că am văzut piesa de 15 ori. Este genul de spectacol care îl cucerește și pe românul care nu este avid după teatru și fuge din calea relaxării de bun gust. De ce nu te plictisești de "Peretele"? Pentru că se joacă în foarte multe distribuții și mereu descoperi o altă abordare. Citiți aici pe larg.

În plus, în "Peretele" sunt niște actrițe atât de frumoase și de talentate încât trebuie să le vedeți. De exemplu, Letiția Vlădescu. Nu suportă să îi spună lumea că este talentată. Așa povestea într-un interviu. Nici noi nu spunem asta, deși am avea toate motivele să o facem. Vă vom lăsa să vă convingeți la Metropolis. Cât despre Mariana Dănescu nu știu ce ar mai fi de spus. Am scris aici mai mult. Este o actriță fabuloasă pe care mulți o știți din serialul fenomen "La Bloc". Are un registru impresionant și parcă anii nu au schimbat-o deloc. Este la fel de efervescentă ca la Pro TV și când începe să cânte se lasă cu ropote de aplauze. De fapt, toți actorii din "Peretele" cântă foarte bine, altfel nici ar putea ieși piesa perfect atâta timp cât se cântă foarte mult. 

"Peretele e o comedie. Şi cum râsul se poate defini numai pentru că există şi plânsul pe lumea asta, e în aceeaşi măsură şi o dramă. Gata, mă opresc aici, nu mai dezvălui nimic, că îmi vine să povestesc despre ce e, lucru pe care refuz să-­l fac", spunea Lia Bugnar. Și chiar nu merită povestit nimic, ci trebuie neapărut văzut! Ar fi un mic inconvenient: biletele se epuizează extrem de repede. Dar intrați pe site-ul Teatrului Metropolis și vedeți exact programul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel