Data publicării:

M.S. Margareta, Custodele Coroanei, a devenit membru de Onoare al Academiei de Științe a Moldovei / Întâlnire și cu Maia Sandu / foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Instagram familiaregalaaromaniei
Foto: Instagram familiaregalaaromaniei
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a primit însemnele academice de Membru de Onoare al Academiei de Științe A Moldovei.

Familia Regală a României se află în aceste zile la Chișinău, unde Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, a primit însemnele academice de Membru de Onoare al Academiei de Științe A Moldovei.

În mesajul său de salut, președintele interimar al AȘM, Svetlana Cojocaru, a menționat că prin conferirea acestui titlu a fost consemnată înalta apreciere a activității Majestății Sale Margareta, a Casei Regale întru valorificarea istoriei și culturii naționale, dezvoltarea și implementarea în țara noastră a mai multor proiecte în educație, economie, învățământ medical, cultură și societate civilă, susținerea tinerilor, studenților, elevilor, artiștilor, persoanelor vulnerabile etc. Primele burse regale „Ferdinand I” și „Regele Mihai I”, au fost acordate studenților Universității AȘM, care acum activează în cadrul Universității de Stat din Moldova, potrivit Moldpress.

În cuvântul său de Laudatio, academicianul Mihai Cimpoi a caracterizat-o pe Majestatea Sa Margareta drept o personalitate proeminentă a istoriei noastre contemporane.

Majestatea Sa Margareta a mulțumit forului academic pentru acordarea acestei înalte distincții, considerându-se onorată de titlul de Membru de Onoare al AȘM, care i-a fost conferit.

De asemenea, M.S. Margareta a avut o întâlnire cu Maia Sandu, președintele Republicii Moldova.

„La Palatul Prezidențial din Chișinău, Majestatea Sa Custodele Coroanei a fost întâmpinată de Excelența Sa doamna Maia Sandu, președintele Republicii Moldova. La întâlnire au participat ASR Principele Consort și ambasadorul României, ES dl Cristian-Leon Țurcanu, alături de colaboratori de la Casa Majestății Sale și Președinția Republicii“, se arată într-o postare pe pagina de Instagram a Familiei Regale a României.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Romanian Royal Family (@familiaregalaaromaniei)

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Romanian Royal Family (@familiaregalaaromaniei)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel