Luptele pentru Bahmut continuă. Ucrainenii controlează vestul orașului, iar trupele Wagner au ocupat zona de est
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Potrivit serviciilor britanice, rușii controlează în acest moment estul orașului Bahmut.

Serviciile britanice indică faptul că partea de est a oraşului asediat Bahmut -epicentrul unor lupte sângeroase în Donbas, în estul Ucrainei - se află acum în mare parte sub controlul mercenarilor ruşi Wagner, iar partea de vest a urbei este încă sub controlul forțelor ucrainene, conform dpa, citat de Agerpres.

Linia frontului este asigurată de Râul Bahmutka, care trece prin centrul oraşului, potrivit unei actualizări zilnice a situaţiei de pe frontul ucrainean, publicată pe Twitter de Ministerul Apărării de la Londra.

Forțele ucrainene au distrus mai multe poduri care traversau râul Bahmutka, potrivit raportului.

"Cu unităţi ucrainene capabile să tragă din clădiri fortificate la vest, aceasta a devenit o zonă sângeroasă, ceea ce probabil face foarte dificilă înaintarea forţelor Wagner, care încearcă să-şi continue asaltul frontal spre vestul oraşului", adaugă raportul.

De asemenea, forţele ucrainene şi liniile lor de aprovizionare "rămân vulnerabile" în faţa unei încercuiri a oraşului Bahmut dinspre nord şi sud.

Ministerul britanic al Apărării publică zilnic actualizări cu privire la cursul războiului, citând date ale serviciilor sale de informaţii, de la începutul invaziei ruse în Ucraina în urmă cu peste un an. Moscova acuză Londra de o campanie de dezinformare ţintită.

CITEȘTE ȘI    -    Schimbarea numelui Rusiei în Moscovia. Zelenski ia în considerare inițiativa / Reacții dure de la Kremlin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel