Urmărește emisiunea live
Luni, 29 noiembrie 2021, ZI LIBERĂ pentru bugetari. Guvernul a decis
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Zile libere
Zile libere
Ziua de luni, 29 noiembrie 2021, a fost declarată liberă, în prima ședință a Guvernului Ciucă. 

”Guvernul a stabilit ca data de 29 noiembrie 2021 să fie zi liberă pentru salariații din sectorul public, având în vedere că marți, 30 noiembrie, și miercuri, 1 decembrie, sunt zile libere nelucrătoare conform Codului Muncii.

Prevederile actului normativ nu se aplică în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă din cauza procesului de producţie sau specificului activităţii, și nici magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în ziua de 29 noiembrie sau participanţilor în aceste procese.

De asemenea, la solicitarea justificată a conducătorului instituției sau autorității publice, prevederea potrivit căreia ziua de 29 noiembrie este zi liberă ar putea să nu se aplice.

Potrivit documentului aprobat de Guvern, prin centrala Ministerului Finanțelor se vor efectua operațiuni de încasări și plăți, operațiuni de plăți privind serviciul datoriei publice, precum și eventualele operațiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de resurse proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

De asemenea, unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, care în data de 29 noiembrie 2021 au scadenţă la obligaţiile de plată aferente convenţiilor de împrumuturi din venituri din privatizare, potrivit scadenţarelor de plată anexate acestora la convenţiile de împrumut, vor efectua plata sumelor scadente înaintea acestei date.

Pentru recuperarea zilei libere, instituţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31 decembrie 2021, potrivit planificărilor stabilite.” a anunțat Ministerul Muncii. 

Citește și: Guvernul Ciucă începe activitatea cu încă o ZI LIBERĂ. Chirieac, critic: Avem nevoie de MUNCĂ, fir-ar să fie! Este emblematic

Ministrul Muncii în Guvernul Cîțu, Raluca Turcan, a trimis spre avizare, în 18 noiembrie, proiectul prin care se stabilea ca ziua de 29 noiembrie să fie zi liberă, în contextul în care zilele 30 noiembrie - 1 decembrie, zile libere legale, pică marți și miercuri. Decizia trebuia să fie luată în ședința de Guvern de marți, care a fost, însă, amânată. Ultima ședință a Guvernului Cîțu a avut loc în 17 noiembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel