Luna în care se naște copilul poate avea un impact surprinzător asupra vieții sale. Vezi ce se întâmplă în funcție de când a venit pe lume
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 04 iun 2023, 22:14
WhatsApp
fetiță
fetiță
Conform unor cercetări recente efectuate de oameni de știință, s-a descoperit că luna în care un copil se naște poate avea un efect surprinzător asupra vieții sale, având influențe asupra alegerii carierei și a atitudinii generale.

Potrivit cercetărilor, luna în care un copil vine pe lume poate avea un impact semnificativ asupra dezvoltării sale ulterioare. De exemplu, s-a observat că bebelușii născuți în anumite luni ale anului pot avea înălțimi mai mari sau mai mici în comparație cu cei născuți în alte perioade. Această constatare evidențiază influența subtilă pe care factorii sezonieri o pot avea asupra proceselor de creștere.

Pe lângă aceasta, există o legătură interesantă între luna de naștere a unui copil și performanța sa școlară. Se observă că cei născuți în anumite luni pot avea un avantaj sau un dezavantaj în procesul de învățare, ceea ce poate influența în mod semnificativ parcursul lor educațional și realizările academice pe termen lung.

Ianuarie

Bebelușii născuți în luna ianuarie prezintă o predispoziție statistică mai mare de a dezvolta afecțiuni precum Alzheimer, boala Crohn și epilepsia. Oamenii de știință au teoretizat că această tendință ar putea fi legată de expunerea redusă la lumină solară în uter și în primele luni de viață ale acestor bebeluși. Conform informațiilor furnizate de Biroul Național de Statistică din Regatul Unit, această lipsă de expunere la lumină solară în perioada critică a dezvoltării poate interferea cu procesele biologice și poate face indivizii mai susceptibili la anumite afecțiuni.

Cu toate acestea, este important să menționăm că aceste descoperiri sunt rezultatul studiilor și analizelor statistice și nu înseamnă că toți cei născuți în luna ianuarie vor dezvolta în mod inevitabil aceste afecțiuni. Predispoziția poate fi influențată de o combinație complexă de factori genetici, mediu, stil de viață și alți factori individuali.

Pentru celelalte luni citiți continuarea pe Parintisipitici - https://www.parintisipitici.ro/studiu-luna-in-care-copilul-vine-pe-lume-poate-afecta-in-mod-semnificativ-dezvoltarea-lui-o-relatie-complexa-intre-factorii-de-mediu-si-genetica_166.html?fbclid=IwAR3smTZltpNLTEBy5byyrnvY5imdDh7rcaKCS6hi_UabI8MviAV4gP5yduo

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?