Luna august, marcată de fenomene meteorologice extreme în Italia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Vremea extremă a creat pagube în luna august în Italia. 

Luna august a fost marcată de fenomene meteorologice extreme în Italia, cu alunecări de teren în regiunea din jurul staţiunii montane Cortina d'Ampezzo şi incendii de vegetaţie în Sardinia, relatează marţi dpa, scrie Agerpres. 

Regiunea din jurul staţiunii din Munţii Dolomiţi a fost lovită de furtuni luni seara, pentru a doua zi consecutiv. După mai multe ore de ploi abundente, străzile s-au transformat în râuri, a declarat primarul din Cortina d'Ampezzo, Gianpietro Ghedina, pentru mass-media italiană.

Drumuri închise de o alunecare de teren Duminică, o alunecare de teren a condus la închiderea temporară a mai multor drumuri, în condiţiile în care grindina şi inundaţiile au provocat pagube semnificative în regiunea Veneto. Oraşele Verona, Padova şi Vincenza au fost afectate.

Potrivit serviciului de pompieri, mai multe incendii au făcut ravagii pe insula Sardinia. Situaţia în apropierea oraşului turistic Budoni, pe coasta de est, a fost deosebit de complicată în condiţiile în care flăcările au ajuns periculos de aproape de zonele turistice.

Circa 200 de persoane au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele ca măsură de precauţie, au informat media locale. Pompierii au reuşit să controleze flăcările marţi dimineaţa, după o intervenţie de câteva ore.

Sute de incendii Aproape 500 de incendii au izbucnit în Italia începând cu 15 iunie.

Se estimează că temperaturile din 2020 vor fi cu aproximativ 1 grad Celsius peste valorile medii. În pofida ploilor abundente din nord, nivelul precipitaţiilor a fost semnificativ mai redus decât de obicei, potrivit surselor oficiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel