„Lumi magice” la Craiova. Beculețele festive s-au aprins în oraș, iar căsuțele de poveste vă așteaptă cu bunătăți
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Craiovenii pot cumpăra turtă dulce și cadouri de la căsuțe, iar pentru cei mici se organizează jocuri și ateliere. 

Atmosferă feerică în centrul orașului Craiova, unde sărbătorile de iarnă sunt mai frumoase ca oricând. Vizitatorii găsesc de toate: brad împodobit, căsuțe de basm, vată de zahăr și vin fiert cu scorțișoară. Evenimentele reunite sub umbrela „Lumi magice” sunt menite să ne aducă un strop de bucurie în sufletele tuturor, la finalul unui an încărcat.

Întreg centrul orașului e cuprins de magia sărbătorilor, inclusiv Parcul Nicolae Romanescu și Piețele Mihai Viteazul și William Shakespeare. Îngerașii care vestesc nașterea Domnului, renii și ghirlandele luminoase transformă Craiova într-unul dintre cele mai instagramabile orașe ale României. 

Un punct central al sărbătorii îl reprezintă cele 25 de căsuțe pictate ca-n povești, la care comercianții și artizanii vând produse handmade, preparate specifice Crăciunului, cadouri unicat și bijuterii. Nu lipsesc merele caramelizate, vata de zahăr, turta dulce și ciocolata de casă, apreciate de cumpărători de toate vârstele.

Preparate deosebite există și în Piața William Shakespeare, la zona cu food truck-uri, iar în Piața Mihai Viteazul e deschis patinoarul, pentru cei care vor să facă mișcare. 

Autoritățile locale promit activități în toate zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 18.00 – 20.00, în zona scenei din Piața Frații Buzești, dar și în Piața Mihai Viteazul și pe esplanada Teatrului Național Marin Sorescu.

Craiova va rămâne în veșminte de sărbătoare până după Anul Nou. Purtarea măștii este obligatorie, iar în zona scenei este nevoie de certificat verde.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel