Lumea ta / carnea mea / oasele noastre. O carte marca Andrei Novac, lansată la Gaudeamus
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Poetul Andrei Novac a lansat duminică, 11 decembrie, în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus Radio România, volumul de poezii: lumea ta / carnea mea / oasele noastre. Criticul Nicolae Manolescu este de părere că avem de a face cu o lirică de tip ronsardian.

"Şumea ta / carnea mea / oasele noastre: un parcurs poetic neobișnuit astăzi, de la o lirică de tip ronsardian, în care accentul cade pe admirația față de frumusețea femeii adorate, asociată cu ideea caducității tuturor celor omenești, la vechea temă creștină a oaselor perene. Originalitatea poeziei lui Andrei Novac constă în tandrețea cu care zugrăvește trupul femeii, în carnalitatea erosului”, scrie Nicolae Manolescu.

Despre poetul Andrei Novac

Andrei Novac s-a născut în 1983, în Târgu-Jiu. Este licențiat în istorie al Universității de Vest din Timișoara, Facultatea de Litere, Istorie și Teologie. A publicat în majoritatea revistelor de cultură din România. Din mai 2009, este membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat volumele: Poezii (2000); Miez de talpă (2003), A nouăsprezecea inimă de înger (2003), Vârstasării (2006), Locul în care întorc tramvaiele (2008), Aceiași (2011), Regula timidității (2016), Valentin Tașcu, solitarul promoției 70  (2016), Prin închisori și prin libertate, Editura Cartea Românească, București 2018.

Despre Pierre de Ronsard

Pierre de Ronsard(11 septembrie 1524 – 27 decembrie 1585) a fost un poet francez sau, așa cum l-a numit propria generație din Franța, un „prinț al poeților”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel