Lula a discutat cu Putin despre o soluție de pace în Ucraina
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a discutat cu liderul rus Vladimir Putin despre o soluție de pace în Ucraina.

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a avut o convorbire telefonică alături de omologul său din Rusia, Vladimir Putin. Potrivit șefului statului din Brazilia, țara sa este deschisă dialogului cu privire la Ucraina, conform The Guardian.

Lula a postat pe Twitter un mesaj în care a reiterat dorința Braziliei de a discuta cu ambele părți ale războiului din Ucraina:

„Tocmai am vorbit la telefon cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. I-am mulțumit pentru invitația de a participa la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg și i-am răspuns că nu pot merge în Rusia în acest moment, dar am reiterat disponibilitatea Braziliei, alături de India, Indonezia și China, de a discuta cu ambele părți ale conflictului în căutarea păcii“, a transmis Luiz Inácio Lula da Silva.

CITEȘTE ȘI      -      Preşedinta Georgiei atacă guvernul pentru distanţarea de Europa şi apropierea de Rusia

Potrivit lui Serghei Lavrov, Rusia vede 'obstacole serioase' în calea păcii în Ucraina

Serghei Lavrov, ministrul Afaceriloe Externe din Rusia, a declarat vineri că vede „obstacole serioase“ în ceea ce priveşte căutarea unei soluţii paşnice în Ucraina, în cadrul întâlnirii cu emisarul chinez Li Hui la Moscova, potrivit AFP.

„Ministrul rus de externe a reafirmat angajamentul Moscovei în favoarea unei rezolvări politico-diplomatice a conflictului, menţionând în special obstacole serioase create de Ucraina şi de susţinătorii săi occidentali în calea reluării negocierilor de pace“, a precizat diplomaţia rusă într-un comunicat de presă.

După aceste discuţii, China a declarat că doreşte „să creeze cel mai mare teren comun pentru rezolvarea crizei ucrainene şi să depună eforturi proprii pentru a pune capăt luptelor şi o încetare a focului şi a restabili pacea cât mai curând posibil“.

Kievul a declarat că ministrul său de externe i-a transmis lui Li Hui că nu va accepta nicio propunere care să implice pierderea de teritoriu de către Ucraina sau îngheţarea conflictului.

CITEȘTE ȘI     -      Olaf Scholz îl avertizează pe Putin împotriva îngheţării conflictului în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel