Lukashenko, PUS LA ZID de Uniunea Europeană
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
În contextul în care situația de la Minsk continuă să se deterioreze, șeful diplomației europene, Josep Borrell, anunță că președintele Lukashenko este vizat de următoarele acțiuni ale Uniunii Europene.

Pe măsură ce situația de la Minsk continuă să se deterioreze, șeful diplomației europene, Josep Borrell, anunță că se pregătește un nou pachet de sancțiuni, iar de această dată și președintele ”reales” al Belarusului va fi pe listă, transmite Calea Europeană.

„Din moment ce situația de la Minsk continuă să se deterioreze și se pare că există perspective limitate pentru un dialog – și eu spun limitat, ca să nu spun deloc – Consiliul ne-a dat undă verde pentru a începe pregătirea următorului pachet de sancțiuni. Și de data aceasta Aleksandr Lukashenko însuși este inclus. Lucrările tehnice vor fi finalizate în curând. Niciun stat membru nu a pus niciun fel de obstacol în acest sens”, a declarat Josep Borrel în cadrul sesiunii plenare a Parlamentului European.

Inițial, Lukashenko nu a fost vizat

În urma reuniunii celor 27 de lideri din UE de la începutul lunii octombrie, s-a decis adoptarea de măsuri restrictive împotriva a 40 de persoane identificate ca fiind responsabile de represiune și intimidare împotriva manifestanților pașnici, a membrilor opoziției și a jurnaliștilor în urma alegerilor prezidențiale din 2020 din Belarus, precum și pentru denaturarea procesului electoral. Cu toate acestea, președintele Aleksandr Lukashenko nu a fost vizat atunci de sancțiunile europene.

După realegerea contestată a lui Aleksandr Lukaşenko, pe 9 august, în fiecare weekend în Belarus au loc manifestaţii de o amploare istorică pentru a cere plecarea preşedintelui aflat la putere de 26 de ani, informează Ziarul de Gardă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel