Lukașenko l-a invitat pe Joe Biden la Minsk pentru a "pune capăt războiului". "Și Putin va veni, iar noi trei ne vom întâlni aici: doi agresori și un președinte iubitor de pace"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Lukașenko l-a invitat pe Joe Biden la Minsk pentru "pune capăt războiului". "Și Putin va veni, iar noi trei ne vom întâlni aici: doi agresori și un președinte iubitor de pace" / Foto: Kremlin
Lukașenko l-a invitat pe Joe Biden la Minsk pentru "pune capăt războiului". "Și Putin va veni, iar noi trei ne vom întâlni aici: doi agresori și un președinte iubitor de pace" / Foto: Kremlin
Alexandr Lukașenko l-a invitat pe Joe Biden la Minsk pentru "a pune capăt războiului".

Autoproclamatul lider al Belarusului, Alexandr Lukașenko, l-a invitat pe președintele american Joe Biden la Minsk pentru a se întâlni cu Vladimir Putin a "pune capăt războiului" împotriva Ucrainei, scrie Ukrainkaia Pravda. El a făcut aceste declarații la o conferință de presă, potrivit agenției de presă Belta.

"De ce se duce Biden în Polonia? De ce exact în Polonia? Dar nu ne facem griji pentru asta. Dacă are o dorință (i-o spui acolo prin canalele tale), noi, la Minsk, suntem gata să-l acceptăm și să avem o discuţie serioasă. Dacă vrea pace în Ucraina. Și chiar și Putin va zbura până la Minsk, iar noi trei ne vom întâlni aici: doi agresori și un președinte iubitor de pace. De ce nu? Pentru a pune capăt războiului. Acum, dacă vrea să pună capăt războiului (din Polonia, aici în apropiere, voi trimite un avion, dacă ceva, un Boeing), îl vom accepta.

Alexandr Lukașenko: Vă garantez că Vladimir Putin va veni



Și aici, în prezența dumneavoastră, noi trei, vă garantez că Vladimir Putin va veni aici, ne vom așeza și vom rezolva toată problema. Vom rezolva toate problemele aici.

Vă invit pe dumneavoastră și pe președintele dumneavoastră la Minsk. Oferim siguranță li confort deplin. Și, cel mai important, va zbura de aici mulțumit", a spus Alexandr Lukașenko.

Reamintim că președintele american Joe Biden se va întâlni în curând cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski în Polonia. Potrivit jurnaliștilor, în cadrul evenimentului, președintele Ucrainei va prezenta un plan de pace, care are scopul de a indica faptul că Kievul să își recupereze granițele așa cum erau înainte de anexarea ilegală Crimeei de către Rusia în 2014.

Anterior, Focus a raportat că, potrivit ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, Federația Rusă își va aminti ziua în care a început invazia la scară largă. Potrivit acestuia, un element important de sprijin pentru Kiev va fi vizita președintelui american Joe Biden în Polonia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel