EXPLOZIE a prețurilor la alimente? Orban, ședință, acum, la Palatul Victoria
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Premierul Ludovic Orban i-a convocat la Palatul Victoria pe reprezentanţii patronatelor din industria alimentară. 

"Întâlnire cu reprezentanții Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN, ai Federației Patronale Române din Industria Alimentară - ROMALIMENTA, precum și cu reprezentanți ai supermarketurilor", se arată în programul premierului. 

Discuţia are loc în contextul în care specialiştii au atras atenţia că de la 1 septembrie preţurile la alimente ar putea creşte semnificativ. 

„În domeniul nostru de morărit-panificație se va întâmpla acest fenomen. Deja a început recoltarea grâului și nu avem o oglindă perfectă a ceea ce se întâmplă și ce producție vom realiza. Văd că prețurile sunt în continuă creștere, au fost și la sfârșitul recoltei de anul trecut. În luna iunie am înregistrat cele mai mari prețuri de vânzare a grâului. Cine nu a modificat prețurile până acum probabil că le va modifica după cumpărarea grâului nou și se va vedea în piață o creștere de prețuri la pâine care este necesară pentru că trebuie să pui de acord cheltuielile cu veniturile pe care realizezi”, a declarat Aurel Popescu, preşedintele RomPan, la Antena 3, pe 1 iulie. 

VEZI ŞI Val de scumpiri pentru români. Ce se va întâmpla cu prețurile la pâine și carne

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel