Ludovic Orban își face grup la Camera Deputaților, cu Violeta Alexandru lider
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Violeta Alexandru
foto Facebook Violeta Alexandru
Ludovic Orban își face grup la Camera Deputaților. Vrea să-l numească Dreapta. 

Ludovic Orban, plecat cu scandal din PNL după ce a pierdut puterea în fața lui Florin Cîțu, actual președinte al PNL și al Senatului, nu pare să aibă mare succes pe scena politică. Unii chiar i-au văzut destinul politic al lui Călin Popescu Tăriceanu, al cărui partid, ALDE, se află în negocieri pentru a se întoarce în PNL, printr-o fuziune prin absorbție. Ludovic Orban a plecat cu câțiva susținători din PNL. Și tot cu câțiva a rămas. Cu toate acestea, cum fiecare vot contează, el și încă 12 își fac grup la Camera Deputaților. 

Potrivit unei solicitări care a fost discutată în Biroul permanent şi trimisă către Comisia juridică pentru un punct de vedere, 13 deputaţi informează conducerea Camerei cu privire la decizia de constituire a grupului parlamentar al deputaţilor independenţi "Dreapta", conform Agerpres. 

Violeta Alexandru, lider de grup


"Decizia de constituire a grupului parlamentar reprezintă actul de voinţă al celor 13 deputaţi semnatari, manifestat prin acordul prezentat în anexa ataşată. Facem precizarea că deputaţii semnatari, conform listei cu semnături, nu deţin în prezent calitatea de membru al vreunui partid politic reprezentat în Parlament, ori al vreunui partid care a candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020", se arată în solicitare.

Potrivit documentului, liderul grupului parlamentar este Violeta Alexandru.

"Solicităm întreprinderea demersurilor pentru acordarea drepturilor regulamentare ce derivă din înfiinţarea grupului, inclusiv prin reprezentarea grupului nostru la nivelul structurilor Camerei Deputaţilor conform ponderii în configuraţia politică, începând cu sesiunea ordinară care debutează la data de 1 februarie", mai spun semnatarii cererii.

Ludovic Orban și-a format propriul partid, după plecarea din PNL. Existau informații despre această formațiune politică dinainte de plecarea acestuia din partid. Partidul, numit Forța Dreptei, a fost fondat de 16 parlamentari. Între timp, nu toți au rămas alături de fostul lider liberal. 

Citește și: Lovitură pentru Ludovic Orban. A fost părăsit. Echipa lui, tot mai subțire

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel