Urmărește emisiunea live
Ludovic Orban, DEMISIE? Sondaj DEVASTATOR!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Premierul interimar Ludovic Orban pare a fi primul care pică, în toată această criză politică. 

Luni, în timp ce pe DCNews.ro era în plină desfășurare un sondaj cu întrebarea dacă premierul interimar ar trebui să-și depună mandatul, Ludovic Orban răspundea contrariat jurnaliștilor la această întrebare, considerând că nu are motive să o facă. Mai mult, dădea și un semnal politic cum că ar vrea să formeze majoritate, spunând că-și dorește, deodată, și reînvestire, și anticipate. 

24.640 (62,4%) de cititori DCNews.ro consideră că Ludovic Orban ar trebui să-și depună mandatul. 37,6%, respectiv 14.874 de cititori DCNews.ro, consideră că n-ar trebui ca premierul interimar să facă acest gest. 

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat rezultatul sondajului subliniind că ”votul anti-PSD nu înseamnă automat că este unul pro-Orban, ceea ce se vede și-n sondaj. Rezultatul sondajului încă e unul bun pentru Ludovic Orban, în condițiile în care Guvernul PNL nici n-a fost unul care să vină cu măsuri bune pentru români, ci unul caracterizat prin gafă după gafă, aroganțe, oameni dubioși numiți în funcții înalte. Faptul că Ludovic Orban controlează activul PNL și stă la masa negocierilor nu are relevanță, pentru că nu el a tras lista PNL, nu a avut rol de locomotivă, Klaus Iohannis fiind cel care a luat peste 60%”. 

 (w670)

Diaspora pare să fie mai îngăduitoare cu premierul interimar. 52,8% cititori din diaspora consideră că Ludovic Orban ar trebui să rămână ferm pe poziții. 47,2% susțin varianta ca premierul să-și depună mandatul. 

(w670)

Pe de altă parte, am remarcat câteva situații pe județe, unde voturile au stat diferit față de media rezultată a sondajului. 

Astfel, din Covasna, 83% consideră că Ludovic Orban ar trebui să plece acasă. 17% susțin că n-ar trebui să-și depună mandatul. În Tulcea, avem un procent de 72,6% pentru demisia lui Orban, precum și-n Brăila - 70,1%. Aceeași situație e și-n Gorj, cu un procent de 72,1% care consideră că Ludovic Orban ar trebui să-și depună mandatul de premier, precum și-n Hunedoara - 70,7%, Olt - 72%, Prahova- 70,1. 

În schimb, în Iași, Cluj, Timiș, Vaslui și Sibiu, deși majoritar s-a votat pentru demisia lui Ludovic Orban, procentul a fost sub 60%, dar între 57% și 59%. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel