SACRIFICIUL PNL. Orban explică, în NOAPTE, de ce PNL e pe locul TREI în București. Mesaj dur despre USR-PLUS
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Noapte lungă după alegerile locale 2020! Premierul Ludovic Orban a avut o intervenție fulminantă, de la partid. 

Ludovic Orban a declarat, la Antena 3, că e complicat să dea de acum rezultatul alegerilor, precizând totuși: ”Avem câteva rezultate certe. Am câștigat la Târgu Jiu, la Giurgiu, la Piatra Neamț, avem rezultate, dar nu sunt definitive. Așteptăm la Botoșani, unde e bătălie umăr la umăr cu PSD. Suntem în curs de numărare”. Pentru Primăria Constanța, Ludovic Orban a anunțat, în urma numărătorii voturilor din 60% din secții, că ”pe primul loc este Vergil Chițac, pe locul doi este Făgădău, pe locul trei este Stelian Ion”.  

Întrebat dacă a câștigat PNL Bucureștiul, Ludovic Orban a răspuns: ”Cu siguranță”, argumentând că, deși PNL are un singur primar de Sector până acum, pe Ciucu la Sectorul 6, ”PNL a luat decizia de a-l susține pe Nicușor Dan, ulterior și partenerii de la USR PLUS au luat decizia de a-l sprijini și, împreună, am convins bucureștenii să-l voteze pe Nicușor Dan candidat general al Capitalei”. 

Sacrificiul PNL

Despre scorul de 17% al PNL din București pentru Consilii,  Ludovic Orban a răspuns că ”e firesc”, argumentând: ”Noi am făcut un sacrificiu, deși aveam candidați puternici în PNL, care puteau avea oferte foarte competitive, soluții foarte bune pentru București, am făcut un sacrificiu, nu am pus candidat PNL, pentru că obiectivul nostru a fost de a elibera administrarea Bucureștiului de sub PSD și acest obiectiv a fost atins. În mare parte, scorul a fost afectat de percepția că Nicușor Dan este mai degrabă candidatul USR-PLUS decât al PNL, dar această evaluare am avut-o, iar scorul din București e în parametri”. 

În contextul conflictului dintre De Mezzo și Moșteanu (VEZI AICI), Ludovic Orban a mai spus că ”este adevărat că cei de la USR PLUS de multe ori au preferat o atitudine neprietenoasă față de noi. Am refuzat constant eu și colegii mei să răspundem la orice fel de atacuri, pentru că adversarul nostru este PSD și obiectivul este de a câștiga alegerile și a forma o majoritate fără PSD care să permită o guvernare coerentă”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel