Lucruri pe care trebuie să le ştii dacă vizitezi Londra. Zonele de care trebuie să te fereşti. "E plin de poliţie, dar nu fac faţă"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Foto: Doinița Manic
Foto: Doinița Manic
Gabriela Crăciun, o româncă stabilită de 10 la Londra, capitala Angliei, a vorbit la "Departe de România" despre cât de sigură este una dintre cele mai populare destinaţii de vacanţă ale românilor. 

Întrebată dacă Londra este un oraş sigur, Gabriela Crăciun a spus că "nu, nu". 

"Când m-am mutat aici, am un primit un sfat pe care îl respect cu sfinţenie de atâţia ani. De câte ori călătoresc, dacă merg cu metroul, mă urc ori în primul vagon, ori în ultimul vagon. Pentru că în caz de atentat, sunt cele mai sigure. Atentatorii se urcă la mijloc, pentru că e mai aglomerat şi vor să facă cât mai multe victime. 

De fiecare dată când plec de acasă, îmi fac poză în lift şi îi trimit soţului meu. Să vadă cum sunt îmbrăcată. Şi îi zic unde mă duc. Pentru că au fost multe situaţii în care auzi că într-un loc a avut loc un atentat. În 2019 a fost pe London Bridge, când a murit şi o româncă. Au identificat-o după haine. Ştiu că sună macabru, dar este o chestiune practică. Şi băieţilor la început le ziceam la fel. Să îmi zică unde se duc. Când auzi povestindu-se, nu îţi dai seama ce impact emoţional are. 

Eram cu soţul meu în centru, ne plimbam, şi a venit din spatele nostru o mulţime de oameni ţipând. Era clar că era cineva cu cuţitul, nu ştiu de ce fac asta, au o plăcere să înjunghie. Este terifiant. Ne-am retras într-o bijuterie, s-au tras gratiile, s-au închis uşile. Am început să tremur, deşi eu sunt sigură pe mine de obicei. Când eşti în situaţia respectivă, e foarte complicat", a declarat Gabriela Crăciun. 

Zonele din Londra de care trebuie să te fereşti 

"Zonele turistice, ca în orice oraş bogat, plin de turişti. Turiştii nu ţin mâna pe portofel, sunt relaxaţi, se uită pe sus, la clădiri, fac poze, şi hoţii operează. Pe lângă hoţi, sunt foarte mulţi cuţitari. Iar situaţia s-a înrăutăţit după pandemie. Au rămas foarte mulţi fără loc de muncă, şi e modul lor de a supravieţui. Te atacă, îţi fură tot ce ai, telefon, cameră, poşetă, se duc, le vând, şi mai trăiesc o zi sau două cu banii ăia. Londra e înţesată de poliţişti, dar nu fac faţă. Sunt camere de luat vederi peste tot, dar sunt atât de mulţi infractori...", a mai spus românca. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel