Lucruri banale care îţi dezvoltă inteligenţa
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Este mai uşor decât crezi să îţi dezvolţi inteligenţa.

Întrebarea "De ce?"

Cu cât pui mai multe întrebări, cu atât mintea şi intenţiilor oamenilor devin mai clare. Punând această întrebare, vei putea să vezi şi să înţelegi mai bine lumea şi, în timp, probabil vei observa lucruri pe care nici nu ştiai că există înainte.

Citeşte  

Cititul are rolul de a absorbi tot felul de informaţii şi perspective unice şi te face să creezi unele proprii. Cu cât citeşti mai mult, cu atât vei ştii mai multe lucruri.

Când vrei să înveţi ceva, întreabă-i pe alţii

Cele mai multe lucruri pe care vrei să le înveţi sau să le faci sunt lucruri pe care altcineva le-a experimentat deja. De aceea, e important să întrebi şi să înţelegi de ce au reuşit. Majoritatea persoanelor sunt prietenoase şi dispuse să ajute atât timp cât te vor vedea interesat şi că depui eforturi în acest sens.

Învaţă-i pe alţii ce ai învăţat tu

Cel mai bun mod de a învăţa este să împărtăşeşti cu alţii ceea ce ai învăţat tu. Predarea presupune să îţi clarifici gândurile şi să înţelegi mai bine elementele de bază. 

Încearcă ceva nou

Poţi asculta o melodie pentru prima dată Sau poţi încerca un alt tip de cafea. Indiferent despre ce este vorba, încercarea unor lucruri noi îţi oferă o perspectivă şi o înţelegere mai profundă a subiectelor pe care nu le-ai înţeles înainte.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel