Data publicării:

Lucru mai puțin știut despre podul de la Brăila, dezvăluit de ambasadorul Ovidiu Dranga / „Semnificația sa e foarte importantă“ / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / George Calin
Inquam Photos / George Calin
Ambasadorul Ovidiu Dranga, șeful misiunii diplomatice în Japonia, a dezvăluit un lucru mai puțin știu despre podul de la Brăila.

„Acumulările din ultimii câțiva ani sunt spectaculoase. România și Japonia s-au redescoperit reciproc. România începe să redescopere piețele asiatice. Piețele asiatice, la rândul lor, văd în România o cale de a pătrunde în Europa centrală și în Europa în general.

Să știți că semnificația podului de la Brăila e foarte importantă, din această perspectivă. E prima investiție japoneză în infrastructură, de această anvergură, în Uniunea Europeană.

Firmele japoneze, în primul rând firma care a construit podul, IHI, vor încerca să-și dezvolte portofoliul de proiecte în alte țări din Europa, pentru că a făcut deja un proiect de această anvergură“, a spus ambasadorul Ovidiu Dranga.

„Să știți că dacă aș fi la Transporturi, eu aș reține firma asta în România!“, a spus Bogdan Chirieac.

„Să știți că această firmă a dat semnale că ar vrea să participe la diferite alte proiecte“, a replicat ambasadorul.

„E clar că știe să facă!“, a completat, apăsat, Bogdan Chirieac.

„Da! A demonstrat, dar să știți că n-au mers singuri, nu au licitat singuri, ci au mers cu Astaldi, pentru că era primul proiect pe care o firmă japoneză de această anvergură îl realiza în spațiul Uniunii Europene. Au mai făcut în Turcia“, a spus ambasadorul.

CITEȘTE ȘI       -      EXCLUSIV  Antreprenorii români au intrat pe piața japoneză. Ambasador Ovidiu Dranga: E ceva absolut spectaculos, fără precedent / video

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel