Urmărește emisiunea live
Lucrătorii români din Germania se îmbolnăvesc pe capete. MAE, nou ANUNȚ
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Unsprezece cetăţeni români care lucrează la o fermă din localitatea germană Borken au fost depistaţi ca infectaţi cu noul coronavirus, anunţă vineri Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către compania angajatoare reprezentanţilor oficiului consular român, în fermă îşi desfăşoară activitatea aproximativ 120 de cetăţeni români, 11 dintre aceştia fiind depistaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Persoanele infectate sunt asimptomatice şi au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare. Totodată, angajatorul a menţionat că, în cursul zilei de miercuri, a fost efectuată o nouă testare, rezultatele urmând a fi comunicate în zilele următoare.

De asemenea, conform informaţiilor comunicate de către compania angajatoare, la nivelul întregii societăţi agricole a fost instituită măsura carantinei, fiind implementate imediat măsuri de distanţare socială, conform normelor de siguranţă şi prevenţie. Până la acest moment, Consulatul General al României la Bonn nu a primit solicitări de asistenţă consulară din partea lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea la ferma respectivă.

Consulatul General al României la Bonn continuă dialogul cu autorităţile locale şi este pregătit să acorde asistenţă consulară, conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autorităţile germane, în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Bonn: 0049 228 68 38 135, 0049 228 68 38 211, 0049 228 68 38 244, 0049 228 68 38 254, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de urgenţă sau la numărul de telefon de urgenţă al consulatului: 0049 1735757585.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel