Lucrările pe Valea Oltului, sectorul Boița - Lazaret au ajuns la 80%. CNAIR: Se intră în ultima săptămână în care DN7 este închis în zonă
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: captura video Facebook @CNAIR
FOTO: captura video Facebook @CNAIR
S-a intrat în ultima săptămână în care DN7 este închisă în sectorul de drum Boița - Lazaret, de pe Valea Oltului.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că lucrările de pe Valea Oltului, pe sectorul Boița - Lazaret, au ajuns la 80%, dar și că de luni, 5 august se intră în ultima săptămână în care DN7 este închis în zonă.

”A fost reluat traficul pe sectorul de drum Boița - Lazaret începând cu ora 20:00, conform programului! Lucrările au ajuns la 80% iar de mâine se intră în ultima săptămână în care DN7 este închis pe sectorul Boița - Lazaret. Antreprenorul turc a muncit într-un ritm susținut, ceea ce permite redeschiderea circulației pe data de 9 august, așa cum s-a stabilit de la început”,  a transmis CNAIR într-o postare făcută pe Facebook.

Totodată, CNAIR a informat că se menține pericolul de cădere a arborilor, rocilor și maselor de pământ pe carosabil, ca urmare a operațiunilor în care sunt implicate și utilaje grele. În aceste condiții, constructorul continuă execuția lucrărilor de stabilizare a drumurilor tehnologice și de curățare a versantului de anrocamente și de resturi rezultate din defrișări.

”Ca urmare a operațiunilor în care sunt implicate și utilaje grele, se menține în continuare ridicat riscul de cădere pe carosabil a arborilor, rocilor și maselor de pământ pe timpul zilei.

Echipele care se ocupă de siguranța circulației sunt la rândul lor mobilizate pentru a interveni urgent dacă situația o impune. Acolo unde există pericolul căderii de pe versant a unor anrocamente, arbori sau rădăcini de copaci pe partea carosabilă, antreprenorul a montat parapete din beton. În cazul în care, pe timpul nopții, vor apărea situații de risc traficul rutier se va închide, iar echipele antreprenorului vor interveni în cel mai scurt timp posibil”, a mai transmis CNAIR.

Potrivit CNAIR, pe DN7 (sectorul Boița - Lazaret) ”circulația se desfășoară între orele 20.00 - 6.00 pentru toți participanții la traficul rutier, iar în intervalele orare 7.30 - 8.00 și 16.30 - 17.00, doar pentru riverani. Lucrările sunt reluate în fiecare zi la ora 6.00 până pe data de 9 august”, se mai arată în postare.

Situația traficului în România, astăzi

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul este în continuare deviat de pe DN 7, între localitățile Conop și Odvoș, județul Arad, acolo unde în cursul zilei de ieri, o autocisternă încărcată cu o substanță chimică inflamabilă s-a răsturnat în afara carosabilului. Circulația este deviată pe rute ocolitoare, fiind estimată reluarea normală a traficului după ora 08:00.

În cursul nopții, un autotren încărcat cu cherestea s-a răsturnat pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, la kilometrul 15+600 de metri, pe sensul de mers spre Agigea, între localitățile Valea lui Traian și Agigea, județul Constanța.

În urma accidentului, șoferul autovehiculului a suferit leziuni și a fost transportat la spital. Traficul rutier se desfășoară îngreunat pe banda de accelerare, întrucât partea din spate a tirului se află parțial pe suprafața de rulare.  Se estimează reluarea normală a circulației după ora 08:00.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A2 București-Constanța, A1 București-Pitești, A3 București-Brașov, DN 1 Ploiești-Brașov și DN7 Pitești-Râmnicu Vâlcea, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună și valori de trafic normale.

Astfel, pe lângă Valea Oltului, care va fi închisă până pe 9 august, pe sectorul Boița - Lazaret, circulație restricționată este și pe podul Giurgiu - Ruse, ca urmare a lucrărilor de reparații efectuate la pod, de către autoritățile bulgare,

”Începând din data de 10 iulie, timp de aproximativ 2 ani, se vor executa lucrări de reparație a Podului Giurgiu-Ruse, pe tronsonul bulgar, lucrări care se vor desfășura zilnic, timp de 10-12 ore.

Din acest motiv, traficul rutier se va desfășura alternativ pe DN 5, pe o singură bandă, prin semaforizare, indicatoare rutiere și personal de dirijare. În prima etapă a lucrărilor, circulația va fi restricționată pe sensul de intrare în Bulgaria, ulterior pe sensul de intrare în România. În prezent este formată coloană de autovehicule la ieșirea din țară, pe o distanță de aproximativ 3 kilometri”, notează InfoTrafic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel