Data publicării:

Lucrările de reabilitare a liniei 5 de tramvai, sistate. Mugur Ciuvică: E ceva de noaptea minții! Bucureștenii au plecat în vacanță să se revolte / video

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Mugur Ciuvică, Diana Tache și Bogdan Chirieac au dezbătut, în cadrul emisiunii „Miercurea Neagră“, de pe DC News, DC News TV, ȘtiriDiaspora, subiectul sistării lucrărilor de reabilitare a liniei 5 de tramvai. 

Recent, lucrările de reabilitare a liniei 5 de tramvai din București au fost suspendate din cauza lipsei de finanțare. Mugur Ciuvică a explicat că singurul gest de revoltă împotriva autorităților abuzive a fost acțiunea constructorului care a oprit lucrările din cauza faptului că nu a fost plătit. În ciuda acestui gest, Nicușor Dan nu a fost prea afectat, iar șantierul a rămas părăsit. 

„Singurul gest de revoltă pe care l-am văzut eu, la nivelul ăsta de autorități abuzive, e ce a făcut constructorul ăla de pe  Barbu Văcărescu cu Nicușor. A oprit lucrările. În plină vară, când puteau să lucreze că nu era trafic, au spus: „Am lucrat de 40 de milioane, ne-ați dat 6 milioane. Azi oprim lucrările că nu avem, trebuie să aducem bani de acasă ca să vă facem șina de tramvai”. Aia a fost singura mișcare de revoltă, dar nu l-a afectat foarte tare pe Nicușor Dan. A rămas șantierul părăsit.”, a spus Mugur Ciuvică.

„Am înțeles că nu-l întrebi de angajări pe Nicușor, dar nu îl întrebi ce a făcut cu 34 de milioane de nu îl plătește pe constructorul care a câștigat legal o licitație?”, a întrebat Diana Tache. 

„Nu doar că a câștigat, dar s-au apucat și de muncă. Munceau acolo în continuu. Munceau noaptea când veneam de la Antena, că pe acolo trec. Noaptea ei lucrau acolo, cu lumini. Părea chiar o treabă serioasă.”, a spus Mugur Ciuvică. 

 

3. -imagine fara descriere- (miercurea-neagra-tache-chirieac-ciuvica_99321500.jpg)

 

Mugur Ciuvică: E ceva de noaptea minții! Cum e cu Fiscul, e și cu tramvaiul

Potrivit lui Mugur Ciuvică, deși sunt bani disponibili în Primărie, Nicușor Dan nu a alocat fondurile necesare pentru proiectul de tramvai, blocând astfel lucrările. Mugur Ciuvică a criticat faptul că, în loc să sprijine un proiect util care ar reduce traficul și ar îmbunătăți transportul, Primăria a lăsat șantierul nefuncțional, o abordare ineficientă și problematică.

„Vă dați seama... El a dat facturi cu TVA, Primăria nu i-a plătit nimic, el trebuie să plătească TVA-ul la stat și probabil că nu o fi avut omul de unde. Adică îl bagă și în faliment. Îl bagă în insolvență și faliment, că nu te iartă statul.”, a spus Bogdan Chirieac.

„Bani sunt la Primărie, au spus Nicușor și cei care sunt în opoziție în Consiliul General. Bani sunt în Primărie că n-a cheltuit, nefăcând nimic, doar că nu au fost alocați pentru proiectul ăsta și Nicușor nu vrea să ia banii în altă parte pentru proiectul ăsta, condiționează de alte vreo două combinații pe care le are el. De aia de trei săptămâni, o lună, stă șantierul ăla blocat.

Presupun că poate să-l bage în faliment pe constructor. Nu știu că nu sunt specialist în construcții, nici în afaceri mari, dar e o demență. Cum adică? Ai un șantier pe care tu îl faci, în care se lucrează 24 de ore din 24 pentru o chestie care chiar e folositoare, să meargă toți corporatiștii lui Nicușor, să nu mai meargă cu mașinile, să meargă cu tramvaiul un sfert de oră, în cartierul de firme, în toată zona aia - Mall Promenada, să se ducă până la aeroportul Băneasa cu tramvaiul.

Era o chestie care avea și un sens. E și conform cu programul lui Nicușor, să scoată autoturismele din circulație, să lase mijloacele de transport în comun și Nicușor vine și le taie ăstora banii. E ceva de noaptea minții! Cum e cu Fiscul, e și cu tramvaiul.”, a spus Mugur Ciuvică.

 

Bucureștenii se revoltă în vacanță

Mugur Ciuvică este de părere că bucureștenii au ales să plece în vacanță ca formă de protest, evitând Bucureștiul în lunile iulie și august. Ciuvică a anticipat că, începând cu 15 septembrie, traficul pe bulevardul respectiv va deveni extrem de aglomerat și problematic.

„Ați văzut vreun bucureștean revoltându-se?”, a întrebat Bogdan Chirieac.

„S-au revoltat în vacanță. Au plecat în vacanță să se revolte. De revoltă au zis: „Plec din București. În iulie și august protestez și plec în vacanță”.

Din septembrie o să fie moartea pe acolo. Eu trec zilnic pe acolo, dar nu am probleme că trec seara când nu e atâta trafic. Doar o zi pe săptămână am probleme cu traficul, mă descurc, dar de la 15 septembrie, când o să înceapă școala, acolo o să fie moartea. Între 8:00 și 18:00-19:00 o să fie moartea pe bulevardul ăla.”, a spus Mugur Ciuvică la emisiunea „Miercurea Neagră“, de pe DC News, DC News TV, ȘtiriDiaspora. 

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel