Lucian Șova, veste ȘOC în direct la Antena 3
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a intrat, în direct, la Antena 3, pentru a răspunde cu privire la situația sutelor de călători care de șapte ore sunt blocați în trenurile înghețate. 

Deși ministrul avea informația că trenul s-a pus în mișcare, un călător, Gheorghe Tănăsoiu, a intervenit la Antena 3 și a afirmat: ”Garnitura s-a pus în mișcare, așa cum a spus dl ministru Șova, dar 100 de metri, atât, ca să nu mai poată lua nimeni legătura cu noi. Domnule ministru, puneți în momentul de față în mișcare comandamentul de iarnă! Sunteți unul dintre factorii de răspundere care puteți să deblocați lucrurile. CFR este blocat! Noi, de 7 ore și jumătate nu facem altceva decât să ne consolăm cu gândul că ne poate ajuta presa. Nu aveți un telefon cooperativ la nivel de minister? Nu e posibil așa ceva!”. 

”Există comandament de iarnă. Sunteți unul dintre pasageri? Acum trenul staționează?” a întrebat ministrul. Pasagerul a răspuns că au făcut 100 de metri din Orșova spre Caransebeș: ”Din nou suntem în postura de a aștepta aici, pentru că avem intemperii și au căzut copaci, din nou, pe calea ferată”. 

Ministrul i-a cerut numărul trenului și numărul pasagerului de telefon. Trenul e plecat de la ora 21:00 din București și ar fi trebuit să ajungă în dimineața aceasta, la ora 06:00, în Timișoara. 

”Mie mi s-a raportat că trenul a fost pus în mișcare la ora 10:30. Informația urmează s-o verific și să iau măsurile corespunzătoare sau intervențiile corespunzătoare. Înainte de a intra în emisiune, mi s-a spus că trenul a fost pus în mișcare” a spus Lucian Șova. Pasagerul i-a spus că alt tren a fost pus în mișcare, nu cel spre Timișoara. 

Pasagerul i-a mai spus ministrului că el ”doar conduce un minister, dar că are secretari de stat și dispecerat pentru situații de urgență, nu dumnealui trebuie să facă asta, ci subordonații dumnealui”. 

Ministrul a afirmat că-și asumă responsabilitatea, dar că nu și-ar da demisia pentru asta, mai ales în contextul fondurilor insuficiente alocate pentru CFR. 

Vezi și: Trenuri BLOCATE de șase ore! Călător: E BĂTAIE DE JOC! Suntem abandonați

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel