Lucian Șova și transportatorii, #boicot. Radu Tudor: Monopolul mizeriei
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Lucian Șova
Lucian Șova
Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, afirmă că protestul transportatorilor e, în realitate, un boicot. Scopul e de a menține monopoluri pe piața de transport, susține ministrul. 

"Nu există conceptul de grevă făcută de companii, şi asta o ştiţi bine. Dreptul la grevă este un drept sacru al angajaţilor, al salariaţilor şi care este exercitat uneori în conformitate cu prevederile legale. Ceea ce se întâmplă astăzi este un boicot organizat, care vizează menţinerea unor monopoluri în piaţa de transport interjudeţean", afirmă tranșant Lucian Șova. 

Ministrul a explicat că scopul ordinului este acela de a da pasagerilor dreptul de a alege între mai multe oferte de transport. În același timp ordinul vizează îmbunătățirea condițiilor de confort pentru pasageri și prețuri concurențiale în piață. ”De asemenea, laborarea acestui proiect de ordin, subliniez, prevede o deschidere a pieţei de transporturi rutiere de pasageri în România, lăsând libertatea oricărui transportator să aleagă dacă îşi doreşte să facă sau să nu facă un anume transport interjudeţean de pasageri” explică ministrul. Lucian Șova mai transmite: ”Transportatorii care astăzi abuzează de poziţia lor dominantă în piaţă, având exclusivitate în efectuarea acestor servicii, să-şi îndeplinească obligaţia faţă de pasageri, care, fie au vrut, fie nu, le sunt fideli de 10 ani, care niciodată nu au avut libertatea de a alege şi alte oferte de transport rutier, fie că ne referim la preţuri, fie la calitate”. 

Radu Tudor: Greva, de monopol al mizeriei

Radu Tudor, deși afirmă că este un aprig critic a ceea ce se întâmplă la Transporturi, subliniază, la Antena 3,  că ”de data asta, sunt alături de ministrul Transporturilor și de mesajul dat celor care au intrat astăzi în grevă și care au restanțe uriașe față de cetățenii români cărora le prestează servicii, de cele mai multe ori, servicii proaste și nesigure, iar ministrul Transporturilor vrea ca piața asta să fie concurențială, să nu mai fie monopol, să avem de unde alege. Când este competiție, apare și calitatea și siguranța în plus. Greva transportatorilor este greva pentru monopolul mizeriei. Sunt prea multe microbuze, autocare, trenuri în condiții precare pentru care oamenii dau bani și îmbogățesc oameni foarte înstăriți de prin orașele României.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel