Lucian Bode: Am solicitat mai multă implicare și eficiență în combaterea și prevenirea consumului și traficului de droguri
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a transmis un mesaj cu ocazia  Zilei Internaționale Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri:

„Astăzi, de Ziua Internațională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri, vreau să trag încă o dată un semnal de alarmă cu privire la aceste fenomene care distrug vieți, dezbină comunități, subminează modernizarea și evoluția statelor!

Am solicitat tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne mai multă implicare și eficiență atât în activitățile de combatere, cât și în cele de prevenire.

Față de întreg lanțul care întreține acest flagel, dar și față de acei reprezentanți ai instituțiilor statutului care se dovedesc complici nu trebuie să existe niciun fel de toleranță.

Activitățile de identificare, depistare și apoi de tragere la răspundere trebuie intensificate. Toate eforturile instituțiilor în acest sens trebuie susținute și consolidate. 

Am subliniat, întotdeauna, importanța prevenirii consumului și traficului ilicit de droguri, iar Ministerul Afacerilor Interne a desfășurat campanii de informare și conștientizare cu privire la riscurile pe care le implică aceste comportamente nocive.

Eficiența activităților de prevenire presupune abordarea integrată a acestui fenomen, cu accent pe segmentul vârstei tinere și al categoriilor vulnerabile.

Instituțiile fac eforturi considerabile în acest sens, însă doresc să subliniez că este nevoie de un efort comun în care trebuie să ne implicăm cu toții: factori de decizie din ministere, structuri specializate din sistemul polițienesc și judiciar, specialiști anti-drog, profesori și părinți“,a transmis Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Lucian Bode, dispută pe siguranța rutieră cu cei din Camera Deputaților: Sper că rațiunea va învinge!

Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a vorbit despre noua legislație privind siguranța rutieră:

„Am mare încredere în colegii mei din MAI, care vor susține proiectele ministerului nostru, și în dumneavoastră, pentru că am condus, în urmă cu câțiva ani, Comisia de Transporturi din Camera Deputaților. Știm că nu este foarte simplu să organizezi astfel de activități (...).

Suntem chiar într-o dispută acum cu colegii din Camera Deputaților pe proiectul de lege de aprobare a Ordonanței 1, sper că până la urmă rațiunea va învinge și vor gândi cu toții în interesul cetățenilor, participanților la trafic, pietonilor, și nu vor gândi din perspectiva conducătorului auto, pentru că, da, din perspectiva unui conducător auto, când vezi înăsprirea sancțiunilor la nivelul la care l-am gândit noi, și al cuantumului amenzilor, și al numărului de zile de suspendare a permisului de conducere, ai tendința să te gândești ce se întâmplă dacă mi se întâmplă mie. Să ne gândim cu toții la protejarea vieții participanților la trafic și, așa cum am arătat în cifre, ultimele modificări la 195 produc efecte benefice în atingerea obiectivului propus“, a spus Lucian Bode, ministrul de Interne (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel