Luca Preda, calificat în semifinalele de dublu la turneul US Open
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Juniorul Luca Preda s-a calificat în semifinalele de dublu la US Open, însă s-a oprit în ”sferturi” la proba de simplu.

Românul Luca Preda s-a calificat, joi, în semifinalele probei de dublu a juniorilor în turneul US Open, ultimul de Grand Slam al anului, la arenele Flushing Meadows din New York, însă s-a oprit în sferturi la simplu.

Preda (18 ani), al cincilea favorit la simplu, a fost învins de norvegianul Nicolai Budkov Kjaer, principalul favorit, cu 6-3, 1-6, 7-5, după două ore și 22 de minute.

Românul a avut mai multe mingi direct câștigătoare (23-21), mai puține erori neforțate (41-44) și mai multe puncte la total (91-85), dar scandinavul a avut un procentaj mai bun la mingile de break (4/8 față de 4/10).

La dublu, Preda și francezul Thomas Faurel, favoriții numărul patru, s-au impus în sferturi în fața perechii americano-germane Alexander Razeghi/Max Schoenhaus, cap de serie numărul șapte, cu 1-6, 7-5, 10-5, în 59 de minute.

În penultimul act, Preda și Faurel vor înfrunta perechea ceho-elvețiană Denis Petak/Flynn Thomas.

Anul trecut, titlul la dublu junioare la US Open a fost câștigat de perechea româno-rusă Mara Gae/Anastasia Gureva, scrie Agerpres.

Aryna Sabalenka - Jessica Pegula, finala feminină a US Open

Bielorusa Aryna Sabalenka, locul 2 WTA, s-a calificat în finala probei de simplu după ce a învins-o pe americanca Emma Navarro, locul 12 WTA, scor 6-3, 7-6 (2), în 93 de minute de joc.

Sabalenka a reușit 8 ași, dar a făcut 5 duble greșeli, în timp ce adversara a avut un as și o ”dublă”, bielorusa remarcându-se și la capitolul lovituri câștigătoare, cu 34 față de 13 ale americancei, aceeași situație fiind și în privința erorilor neforțate.

Aryna Sabalenka o va întâlni în finală pe americanca Jessica Pegula, locul 6 WTA, care a câștigat în fața Karolinei Muchova, locul 52 WTA, scor 1-6, 6-4, 6-2.

Pegula a revenit după ce era condusă cu set și 2-0, iar finala de la US Open este prima sa finală de Grand Slam a carierei.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de 7 ori, bielorusa conduce cu 5-2 în meciurile directe, cea mai recentă victorie fiind finala de la Cincinnati din acest an, în timp ce Pegula s-a impus în Turneul Campioanelor  în 2023, respectiv în ”optimile” de la Cincinnati, în 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel