Data publicării:
Luare de ostatici într-o farmacie din Karlsruhe, Germania. Update: Persoanele sechestrate au fost eliberate
Poliţia din Germania intervine la o luare de ostatici într-o farmacie din oraşul Karlsruhe.
Update:
Poliţia din Karlsruhe a anunţat târziu vineri seara încheierea operaţiunii pentru eliberarea persoanelor sechestrate într-o farmacie din centrul acestui oraş din sud-vestul Germaniei, după ce forţele speciale au luat cu asalt clădirea, unde 11 persoane au fost ţinute captive timp de aproximativ cinci ore, relatează sâmbătă DPA, citat de Agerpres.
"Din fericire, niciun ostatic nu a fost rănit fizic", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Dennis Krull.
Poliţia l-a reţinut pe presupusul autor al luării de ostatici, un tânăr de 20 de ani.
Știre inițială
Poliţia a instituit un cordon de siguranţă pe o zonă amplă în jurul farmaciei, situată în centrul oraşului Karlsruhe, scrie dw.com.
Aufgrund einer mutmaßlichen Geisellage in einer Apotheke in der Ettlinger Str. sind aktuell verstärkt Einsatzkräfte im #Einsatz. Aufgrund der derzeit unklaren Gefährdungslage ist der Bereich aktuell weiträumig abgesperrt. Weitere Infos folgen.
— Polizei Karlsruhe (@Polizei_KA) March 10, 2023
Eure #Polizei #Karlsruhe#KA1003 pic.twitter.com/gwLVU0OWIU
Conform sursei citate, poliţia a luat legătura cu persoana care ţine mai multe persoane ostatice.
Pentru moment, nu se ştie câte persoane sunt ostatice şi nici cât timp va dura întreaga operaţiune.
Karlsruhe, oraş cu 300.000 de locuitori, este casa Curţii Federale de Justiţie a Germaniei.
Poliţia a făcut apel către rezidenţi să evite zona, iar cei care nu au putut ajunge acasă din această cauză s-au refugiat într-o şcoală din apropiere.
Atacatorul de joi seară avea arma în mod legal
Autorul atacului de joi seara de la o sală de rugăciune a organizaţiei Martorii lui Iehova din Hamburg, soldat cu şase morţi, deţinea în mod legal un pistol semiautomat Heckler & Koch şi era ţintaş amator, fără a avea cazier sau legături cu terorismul, caz în care nu ar fi putut deţine arme, au indicat vineri autorităţile germane, relatează Reuters.
Germania are o puternică tradiţie în ce priveşte vânătoarea şi sporturile cu arme, potrivit datelor guvernamentale în ţară existând peste 940.000 de proprietari de arme de foc, la o populaţie de 84 de milioane. Asociaţia ţintaşilor din Germania are circa 1,35 milioane de membri în 14.200 de cluburi.
Totuşi, autorităţile au admis că au primit o informaţie privind un comportament îngrijorător manifestat în ianuarie de autorul atacului de joi, prezentat ca Philipp F., în vârstă de 35 de ani, care s-a sinucis după comiterea faptelor.
"O persoană anonimă a apreciat într-o scrisoare că Philipp F. ar putea suferi de o boală mintală, nediagnosticată medical", a spus Ralf Meyer, şeful poliţiei din Hamburg,
Acesta ar fi fost furios pe membrii sectei, dar şi pe fostul său angajator.
În urma scrisorii, doi poliţişti au descins inopinat la locuinţa bărbatului, pe 7 februarie, dar acesta a cooperat şi nu a făcut impresia că ar avea probleme de sănătate mintală, ofiţerii sfârşind prin a conversa cu acesta despre amenajarea apartamentului verificat.
O lege vizând înăsprirea controlului armelor pregătită de autorităţile germane prevede şi ca viitorii proprietari de arme de foc să fie supuşi unui test psihologic, a afirmat vineri ministrul de interne german Nancy Faeser, în urma unei vizite la locul tragediei, scrie Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News