LOVITURI peste lovituri la adresa profesorilor. Probleme IGNORATE de guvernare
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Criticul literal Daniel Cristea Enache a făcut o sinteză a principalelor probleme pe care le au profesorii, într-un interviu EXCLUSIV pentru DC NEWS.

„Prima, pe care am menționat-o deja, este această birocratizare cu ștaif, care tot o birocratizare este”, a transmis criticul literal, încercând să sublinieze principalele deficiențe ale sistemului de învățământ actual.

Politicul nu are ce căuta în deciziile de la Educație

„A doua problemă, spuneam înainte de începutul emisiunii, este politizarea pe care o face, în prezent, ministrul Educației, doamna Anisie, care are așa imaginea unei persoane ingenue, care nu știe întotdeauna ce face, nu știe să răspundă.

Am citit că a schimbat un mare procent din inspectorii generali pe care i-a găsit în funcție și a adus inspectori cu ștampila PNL, mulți dintre aceștia au și făcut campanie electorală, tocmai ce nu trebuie făcut. Contează mai mult apartenența de partid decât mapa profesională a unui asemenea inspector”, a continuat Enache.

Măririle promise n-au fost realizate

„A treia, despre care s-a tot scris, este subfinanțarea. Profesorii au primit o lovitură nu de mult timp, mărirea promisă a salariilor, din lege, despre care guvernanții au spus că se va face, nu a fost prinsă în buget. Această lovitură a venit acum o lună și mai bine, deci nu s-a respectat legea de finanțarea a învățământului și creșterea pe care o meritau profesorii nu s-a realizat”, a conchis criticul literal.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel