LOVITURĂ pentru turismul românesc. Hossu (Cartel Alfa): Toate băncile au blocat investițiile!
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Bogdan Hossu, interviu la DC News / Foto: Crișan Andreescu
Bogdan Hossu, interviu la DC News / Foto: Crișan Andreescu
Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a oferit un interviu în exclusivitate pentru DC News. 

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a vorbit, printre altele, despre cum Guvernul a favorizat, indirect, între producătorul român și marile lanțuri, pe acestea din urmă. 

După ce jurnalistul Val Vâlcu a afirmat că „între producătorul român și marile trusturi, Guvernul pare a favoriza marile lanțuri”, liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus că „indirect, da.”

„Măsurile, fiind aplicate sub tutela relativ unitară, pentru a nu crea discriminări în piață, creează indirect defavorizarea capitalului românesc. Nu se ține cont de resurse.”, a afirmat Bogdan Hossu la DC News TV. 

În continuare, liderul Cartel Alfa a oferit un exemplu.

Pentru operatorii în turism, toate băncile au blocat toate investițiile, deși în mod normal această perioadă de stand-by era utilă pentru HoReCa să faci investiții ca să fii pregătit când se dă drumul. 

Să fii pregătit chiar pentru schimbarea tipului de clientelă. Să nu uităm că de două ani și ceva, există o directivă europeană... Ei bine, în loc să îi dai posibilitatea să investească, să fie pregătit să schimbe piața, directiva spune că poate să facă oriunde în spațiul european decontări la nivelul național, conform regulilor naționale. 

Nemții și francezii ar veni la noi pentru că relativ sunt prețuri joase, avem calitatea serviciilor. De trei-patru ani, domeniul balneo și wellness-ul s-a îmbunătățit. S-a confundat turismul conjunctural de la litoral, care n-aduce aport la bugetul de stat...”, a mai declarat Bogdan Hossu pentru DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel