Lovitură pentru Real Madrid înaintea derby-ului cu FC Barcelona. Benzema ratează „El Clasico”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Lovitură pentru Real Madrid înaintea derby-ului cu FC Barcelona. Benzema ratează „El Clasico” / Foto: Agerpres
Lovitură pentru Real Madrid înaintea derby-ului cu FC Barcelona. Benzema ratează „El Clasico” / Foto: Agerpres
Francezul Karim Benzema, golgheterul echipei Real Madrid, nu va evolua în marele derby cu FC Barcelona, programată duminică seara pe stadionul Santiago Bernabeu din capitala Spaniei, în cadrul etapa 29-a a campionatului de fotbal al Spaniei, informează agenţia EFE. 

Karim Benezma a acuzat probleme musculare în cursul meciului cu Mallorca disputat luni, în care a reuşit să înscrie două goluri, şi nu s-a antrenat alături de colegii săi sâmbătă, cu o zi înainte de El Clasico.

Surse din cadrul clubului au declarat pentru EFE că atacantul francez nu va putea fi recuperat la timp pentru duelul cu Barca şi nici nu va răspunde convocării la selecţionata Franţei, în vederea meciurilor internaţionale programate luna aceasta. În vârstă de 34 ani, Karim Benzema a devenit luni cel mai bun marcator din istoria fotbalului francez, după dubla din partida cu Mallorca.

Karim Benzema, 413 goluri înscrise pe parcursul carierei sale

Atacantul campioanei en titre a Spaniei a înscris în total 413 goluri înscrise pe parcursul carierei sale (311 pentru Real Madrid, 66 pentru Olympique Lyon, fosta sa formaţie, şi 36 pentru reprezentativa Franţei), cu două în plus faţă de precedentul deţinător al recordului, Thierry Henry (411 goluri).

Săptămâna trecută, Karim Benzema a reuşit un hat-trick în partida cu Paris Saint-Germain (3-1) din Liga Campionilor, ajutând-o pe Real Madrid să se califice în sferturile de finală ale cele mai importante competiţii continentale intercluburi. 

Citește și PSG vre să îl dea afară pe Neymar. Jurnalist: E un clovn! Ar trebui să se ducă mai degrabă la săptămâna modei!

Citește și: Real Madrid - PSG. Benzema, după hattrick-ul care i-a scos din Liga Campionilor pe Mbappe, Messi și Neymar: Când sunt presaţi, au probleme - Video

Real Madrid s-a calificat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 3-1, miercuri seara, pe stadionul Santiago Bernabeu, în manşa secundă a optimilor.

Atacantul francez Karim Benzema, autorul unui hat-trick, l-a depăşit pe legendarul fotbalist hispano-argentinian Alfredo Di Stefano, devenind al treilea marcator din toate timpurile al clubului Real Madrid, cu 309 goluri în toate competiţiile.

"Aveam nevoie de fani, iar această calificare este pentru ei. A fost un meci foarte dificil, dar am presat până la final și am meritat victoria. Am pierdut în tur, au avut 1-0, dar cu ajutorul acestor fani care ne-au susținut a trebuit să dăm totul până la final.

A fost un meci de Champions League greu, PSG-ului îi place să aibă mingea. Am controlat jocul în a doua repriză. Nu a fost o greşeală din partea lui Donnarumma (n.red. – la golul de 1-1). A fost presiune din partea întregii echipe.

Știam că sunt o echipă pe care, dacă îi pui sub presiune, nu intră în panică, dar le este mai greu. Când le iei mingea, când îi pui sub presiune, nu se pot conecta cu cei trei din față.", a spus Benzema. Vezi continuarea și video aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel