Lovitură pentru Rașcovici, după ce USR PLUS l-a pus subprefect: Dosar penal și bun de plată
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Facebook Viorel Rașcovici
foto Facebook Viorel Rașcovici
Fostul subprefect de Alba, Viorel Rașcovici, pus pe funcție de USR PLUS, și-a săpat singur groapa când a ales să meargă spre o funcție politică vizibilă. Acum ar urma să fie bun de plată. 

MAI vrea să-și recupereze banii care au mers în sporurile pentru studii superioare acordate pe nedrept lui Viorel Rașcovici, recalculându-i totodată și pensia, scrie ziarulunirea.ro

În urma unei solicitări formulate în scris către Ministerul Afacerilor Interne privind concluziile anchetelor interne în cazul fostului polițist, acum și fost subprefect, Viorel Rașcovici, care a încasat fără drept sporuri salariale pentru studii superioare, în baza unei diplome fără parafa Ministerului Educației, fiind absolvent al unei facultăți fantomă, neacreditată, răspunsul a fost: cercetările s-au mutat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pe latură penală, iar MAI își face calculele cum să recupereze prejudiciul!

Mai jos găsiți răspunsul Corpului de Control al Ministrului, în exclusivitate pentru sursa citată:

”Referitor la petiția dumneavoastră (…) vă comunicăm că (…) în urma documentării efectuate și a corespondenței inițiate de Corpul de Control al Ministrului, Inspectoratul Județean Alba a declanșat verificări cu privire la modul de acordare a unor drepturi de natură salarială în favoarea persoanei la care faceți trimitere (n.r. Viorel Rașcovici), în baza actelor de studii emise de Universitatea Internațională Deschisă `Tehnoeconomica Europeană`. Având în vedere neregulile constatate cu ocazia verificărilor, la nivelul unității de poliție a fost dispusă măsura declanșării cercetării administrative pentru stabilirea și recuperarea pagubei produse în patrimoniul instituției prin acordarea în mod necuvenit a sporului de studii superioare și, totodată, au fost inițiate demersuri în vederea recalculării pensiei, după caz.

De asemenea, în cauză, a fost sesizată unitatea de parchet competentă, pentru efectuarea de cercetări cu privire la posibile fapte de natură penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, fapte prevăzute și pedepsite de art. 320 și art. 323 Cod Penal”, se arată în răspunsul oficial. 

Rașcovici era în cărți pentru o altă funcție: Adio, dar rămân cu tine? Rocadă politică în Alba, după ce Rașcovici a demisionat. Decizie în USR PLUS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel