Lovitură pentru Manfred Weber. Viktor Orban s-a decis
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ludovik Orban, decizie șoc pentru Manfred Weber
Ludovik Orban, decizie șoc pentru Manfred Weber
Viktor Orban a declarat că nu-l va  susține pe Manfred Weber, principalul candidat al familiei sale politice la conducerea Uniunii Europene, potrivit bloomberg.com.

"Prim-miniștrii Ungariei nu pot fi în măsură să susțină o persoană care a declarat că nu va accepta sprijinul alegătorilor maghiari", a declarat Orban într-un briefing comun cu vice-cancelarul naționalist al Austriei, Heinz-Christian Strache, la Budapesta. 

Deși statele membre nu pot vota în mod individual un nou șef al comisiei UE, comentariile lui Orban reflectă schisma dintre mainstream-ul Partidului Popular European și cel al lui Fidesz. În timp ce ambele părți s-au angajat să revizuiască aderarea partidului după alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai, Orban s-a distanțat de grup pentru ceea ce el numește poziția sa de pro-imigrant.

Premierul ungar a declarat că ar putea încerca să rămână la nivelul politic al PPE. Întâlnirea de luni cu Strache, liderul Partidului Libertății din Austria, a urmat  discuțiilor de săptămâna trecută  cu Matteo Salvini, vicepremierul italian. 

De remarcat că în urma alegerilor  europene din 2014, Viktor Orban  s-a opus numirii președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a PPE.

Vezi si: EXCLUSIV Clip electoral Iisus, europarlamentare 2019. Vasile Bănescu (BOR) reacționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel