Lovitură pentru internauți. KickassTorrents, cel mai popular site de piraterie, închis
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
KickassTorrents, site-ul de piraterie  a fost închis după arestarea fondatorului său de origine ucraineană, Artem Vaulin, acesta fiind reținut în Polonia, potrivit Go4it .

Artem Vaulin  a fost capturat în Polonia, după o lungă perioadă de urmărire online, metodele autorităţilor pentru a-l găsi fiind destul de ingenioase. Vaulin a fost depistat de autorități în timp ce   cumpăra de conţinut legal prin intermediul iTunes.

Autorităţile erau de mult timp pe urmele lui Vaulin, acesta mutând adresa şi serverele KickassTorrents de mai multe ori în diferite ţări pentru a se feri de acţiuni legale împotriva sa. Pentru a-l captura mai uşor, agenţii au recurs la o strategie mai puţin ortodoxă, încercând să afle cât mai multe despre el îainte de a trece la fapte.

Unul dintre măsuri  a fost aceea de a cumpăra reclamă pe site pentru a putea avea acces la informaţiile bancare ale KickassTorrents.

Potrivit  unui comunicat al Departamentului Justiţiei din Statele Unite, KickassTorrents este responsabil pentru distribuirea de materiale piratate în valoare de 1 miliard de dolari, fiind în acest moment cel mai popular astfel de site din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel