Urmărește emisiunea live
Lovitură FIRME. Ionuț Mișa: Vor fi OBLIGATE să mărească salariul BRUT, prin lege. Prima reacție a sindicatelor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Salariu
Salariu
Ionuţ Mişa, ministrul Finanţelor Publice, a anunţat că firmele private vor fi obligate, printr-un nou act normativ, să mărească salariile brute ale angajaţilor, în contextul trecerii contribuţiilor din sarcina angajatorului în sarcina angajatului.

”În momentul în care contribuțiile sunt tranferate la nivelul angajatorului și se reduc automat contribuțiile la nivelul de 35%, față de ce se plătește astăzi, ponderea va fi de 2,9 ori mai mari pentru contribuțiile vechi. Angajatul le plătește la bugetul de stat. Automat, plătind o contribuție mai mare, prin acest transfer se realizează o creștere a salariului brut care va permite creșterea punctului de pensii, care va da posibilitatea ulterior a unei pensii mai mari. După ce se va rezolva această măsură legislativă, va fi introdusă și o măsură tranzitorie, care va obliga angajatorul, chiar și pe cel din mediul privat să mențină un nivel al salariului brut”, a spus Ionuț Mișa. 

Costin Dumitru, președintele Blocului Național Sindical (BNS), a precizat că ministrul i-a pus ”creierii pe bigudiuri”. 

Liderul sindical a continuat: ”Cum o să poată să facă legiuitorul un astfel de gest în relația privată angajat, angajator? (...) În opinia noastră, nu au cum să intervină, doar la CCR. Îi știu pe cei de la CCR, sunt profesioniști.”. 

Întrebat dacă veniturile românilor ar putea scădea atât timp cât legiutorul nu poate interveni, Costin Dumitru a răspuns: ”Evident că da”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel