Lovitură de stat, dejucată în Germania. Bogdan Chirieac: Lucrul acesta şubrezeşte situaţia în toată Uniunea Europeană
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 07 dec 2022, 11:27
WhatsApp
Lovitură de stat, dejucată în Germania. Bogdan Chirieac: O știre mai șocantă decât atacarea Ucrainei de către Vladimir Putin / Foto: Pixabay, de FelixMittermeier
Lovitură de stat, dejucată în Germania. Bogdan Chirieac: O știre mai șocantă decât atacarea Ucrainei de către Vladimir Putin / Foto: Pixabay, de FelixMittermeier
O lovitură de stat a fost dejucată în Germania. 25 de persoane au fost arestate.

O lovitură de stat ar fi fost dejucată în Germania. Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe comentarii pe acest subiect la Realitatea Plus. 

"Este o știre mai șocantă decât atacarea Ucrainei de către Vladimir Putin. În privința lui Putin multă lume, cel puțin din estul Europei, nu și-a făcut niciodată vise cum că ar fi un democrat. I-a păcălit pe cei din vest, care nu au suferit cizma sovietică, dar tentativă de lovitură de stat în Republica Federală a Germaniei în 2022, așa ceva era total de neimaginat și probabil este o chestiune serioasă.

Pe de o parte, fiindcă poliția și serviciile secrete din Germania sunt chiar instituții, deci nu sunt pseudo-instituții, nu sunt făcături, acolo justiția funcționează, nu are nicio legătură cu justiția din România, de exemplu. Faptul că ei au arestat 25 de persoane care urmăreau un atac cu militarii, cu asasinate, cu răsturnarea ordinii de drept în Germania, așa ceva este de neimaginat la aproape 80 de ani de la terminarea celui de Al Doilea Război Mondial. Și lucrul acesta să știți că șubrezește situația în toată Uniunea Europeană", a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

Cine erau membrii grupării. 25 de persoane au fost arestate

Autorităţile din Germania au arestat 25 de presupuşi membri şi susţinători ai mişcării de extremă dreapta Cetăţenii Reich-ului, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al procuraturii federale, transmite Agerpres, citând dpa, Reuters şi AFP. Alte 27 de persoane sunt anchetate, fiind bănuite de apartenenţă la grupare.

Poliţia desfăşura miercuri raiduri în 11 din cele 16 landuri germane, în cadrul unei operaţiuni majore împotriva extremiştilor, a menţionat purtătorul de cuvânt. Arestările de suspecţi au avut loc inclusiv în Austria şi Italia.

Ministrul justiţiei, Marco Buschmann, a menţionat pe Twitter o "largă operaţiune antiteroristă", sub "bănuiala că era prevăzut un atac armat împotriva organelor constituţionale".

Ce este mișcarea Cetăţenii Reich-ului. Are circa 21.000 de adepțiMişcarea Cetăţenii Reich-ului este alcătuită din mai multe grupuri mai mici, denumite "Confederaţia Reich-ului german" sau "Regatul Germaniei", şi are circa 21.000 de adepţi, conform estimărilor serviciilor de informaţii.

Membrii acestei mişcări nu acceptă legitimitatea statului german, refuză frecvent plata impozitelor şi acumulează arme ilegale, având ca obiectiv răsturnarea ordinii de drept şi fără a exclude recurgerea la violenţă în acest scop, potrivit procuraturii.

Suspecţii sunt acuzaţi că pregătesc cel puţin de la sfârşitul lui noiembrie anul trecut acţiuni conforme cu ideologia grupării.

Un purtător de cuvânt al serviciului de contrainformaţii militare MAD a precizat că între suspecţi se numără şi un soldat, membru activ al Comandamentului forţelor speciale (KSK) al Bundeswehr, precum şi mai mulţi rezervişti.

Casa militarului şi baraca sa din cadrul unităţii militare Graf Zeppelin, din landul Baden-Württemberg, au fost percheziţionate în cadrul raidurilor anunţate miercuri.

CITEŞTE ŞI Austria blochează aderarea României la Schengen. Chirieac: Te asigur că dacă acest om îl sună pe Karl Nehammer, Austria va vota în favoarea țării noastre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?