Lovitură sfidătoare a lui Ponta pentru Băsescu, la Bruxelles
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta spune că va merge, marți, la Bruxelles, în calitate de șef al Guvernului și președinte al PSD, deși președintele Traian Băsescu nu i-a răspuns la solicitarea privind participarea la Consiliul European.

Ponta a declarat, luni, la România Tv, că va merge în Belgia pentru a discuta despre reprezentarea social-democraților români în plenul de la Strasbourg. "PSD are a patra delegație în cadrul grupului social-democraților", a punctat Ponta.

"Merg la Bruxelles în calitate de președinte și de premier că PPE și S&D, înainte de Consiliul European, au întâlnirea șefilor de guvern și în acest moment 11 premieri sunt social-democrați", a arătat Ponta.

Prim-ministrul a adăugat că participarea lui Traian Băsescu la reuniunea de la Bruxelles este o greșeală pentru că, potrivit legii 373, desemnarea comisarului român în următorul Executiv european aparține Guvernului.

Tot luni, Ponta a declarat că va merge la Bruxelles pentru a prezenta punctul de vedere al României.

"Eu sunt la întâlnirea liderilor, a prim-miniştrilor social-democraţi şi, evident, mă voi vedea şi cu domnul Schulz (socialistul Martin Schulz, preşedinte al Parlamentului European şi candidat la preşedinţia Comisiei Europene-n.r.), şi cu comisarii europeni şi voi expune punctul de vedere al României, pentru că România se exprimă - şi în baza legii naţionale, şi a regulamentului european - prin Guvern. Preşedintele Băsescu a luat 6% (scorul înregistrat de PMP la alegerile europarlamentare-n.r.), mai puţin decât Mircea Diaconu. Mult mai legitim să vorbească despre preşedintele Comisiei Europene ar fi Mircea Diaconu decât Traian Băsescu, că a luat mai multe voturi şi e şi parlamentar european", a spus Ponta.

Citește și: Jocuri de culise pentru o mega-surpriză. Candidatul PPE, pe tușă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel