Data publicării:

"Loviți-i puternic, loviți-i acum!" Un senator american îi cere lui Biden să riposteze împotriva Iranului după ce trei soldați americani au fost uciși și 34 au fost răniți

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Senatorul Lindsey Graham i-a cerut președintelui Joe Biden să acționeze rapid și decisiv pentru a contraataca în Iran după ce un atac sinucigaș cu dronă în Iordania a ucis trei membri ai serviciului american.

Senatorul Lindsey Graham i-a cerut președintelui Joe Biden să acționeze rapid și decisiv pentru a contraataca în Iran după ce un atac sinucigaș cu dronă în Iordania a ucis trei membri ai serviciului american.

Indignarea a urmat duminică după ce Pentagonul a confirmat că atacul de sâmbătă a dus la moartea a trei soldați și la rănirea altor 34.

"Fac apel la administrația Biden să lovească ținte importante în interiorul Iranului, nu doar ca represalii pentru uciderea forțelor noastre, ci și pentru a descuraja viitoarele agresiuni", a scris senatorul din Carolina de Sud într-un comunicat. "Singurul lucru pe care îl înțelege regimul iranian este forța. Până când nu vor plăti un preț cu infrastructura și personalul lor, atacurile asupra trupelor americane vor continua".

Graham l-a îndemnat pe Biden: "Lovește Iranul acum. Loviți-i tare".

Atacurile cu drone de sâmbătă au fost efectuate asupra unei baze din partea de nord-est a Iordaniei

Atacurile cu drone de sâmbătă au fost efectuate asupra unei baze din partea de nord-est a Iordaniei, în apropiere de granița cu Siria - iar principalul suspect este Iranul, care este principalul susținător al Hezbollah.

Atacul sinucigaș are loc în contextul în care conflictul din regiunea devastată de război continuă să se intensifice, războiul dintre Israel și teroriștii Hamas din Gaza fiind încă în desfășurare, iar Iranul schimbă în prezent lovituri aeriene cu Pakistanul, aliat al SUA.

Președintele Camerei Reprezentanților pentru afaceri externe, Michael McCaul, a acuzat, de asemenea, administrația Biden că a fost prea slabă în privința Iranului și că a facilitat un mediu de politică externă în care au crezut că pot scăpa basma curată.

"Reprezentanții Iranului au lansat peste 150 de atacuri împotriva trupelor americane din octombrie, în timp ce Houthis, susținuți de Iran, atacă transportul maritim global, iar Hezbollah și Hamas, susținute de Iran, atacă aliatul nostru Israel', a scris McCaul. 'Politica eșuată a administrației Biden în Orientul Mijlociu a distrus descurajarea noastră împotriva adversarilor din Orientul Mijlociu'.

"Avem nevoie de o resetare majoră a politicii noastre în Orientul Mijlociu pentru a ne proteja interesele de securitate națională și a restabili descurajarea", a completat acesta.

Fostul președinte Donald Trump a făcut și el o declarație despre tragedie

"Atacul cu dronă asupra unei instalații militare americane din Iordania, care a ucis 3 militari americani și a rănit mulți alții, marchează o zi oribilă pentru America", a declarat Trump. "Cele mai profunde condoleanțe ale mele se îndreaptă către familiile bravilor militari pe care i-am pierdut", a continuat fostul președinte.

"Acest atac obraznic asupra Statelor Unite este încă o consecință oribilă și tragică a slăbiciunii și capitulării lui Joe Biden', a susținut el, afirmând că politicile lui Biden au adus SUA 'în pragul celui de-al treilea război mondial", afirmă Trump.

"Această zi teribilă este încă o dovadă în plus că avem nevoie de o revenire imediată la PACE PRIN PUTERE, astfel încât să nu mai existe haos, să nu mai existe distrugeri și să nu mai existe pierderi de vieți americane prețioase. Țara noastră nu poate supraviețui cu Joe Biden în calitate de comandant suprem", a scris Trump, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel