Lotul Mironescu rămâne în arest. ÎCCJ a respins recursul persoanelor arestate în dosarul Vama Constanța
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
mironescu
mironescu

Completul de 5 Judecători al ÎCCJ a decis, marţi seara, că toate cele 28 de persoane arestate în dosarul Vama Constanţa rămân în continuare în arest, recursurile acestora fiind respinse ca nefondate. Hotărârea instanţei supreme este definitivă.

[caption id="attachment_69552" align="alignleft" width="300" caption="Laurențiu Mironescu"][/caption] Dezbaterile în dosar au debutat la ora 9.00 şi s-au încheiat după mai mult de 10 ore, timp în care au dat declaraţii în faţa instanţei Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al MAI, Sunai Cadîr, fost director al DRAOV Constanţa, precum şi fostul adjunct al Grupului Nave din Poliţia de Frontieră, Adrian Pătraşcu, avocaţii şi procurorul şi-au susţinut pledoariile, iar toţi cei 28 de arestaţi au avut ultimul cuvânt.

În pledoariile susţinute în faţa instanţei, avocaţii au încercat să demonstreze că cei pe care îi reprezintă nu sunt vinovaţi de acuzaţiile aduse, criticând chiar faptul că în timpul şedinţei de judecată de marţi, procurorul a depus la dosar transcrierea unui SMS pe care Sunai Cadîr l-ar fi dat în ziua în care au avut loc percheziţiile, în care acesta îi transmitea unei persoane să "ardă toate hârtiile".

La rândul său, procurorul a afirmat că Eugen Bogatu şi Aurelian Pilcă sunt cei care au iniţiat grupul infracţional, amintind că aceştia vorbeau codat la telefon. Pe de altă parte, reprezentantul DNA a susţinut, referitor la Laurenţiu Mironescu, că nu există ca probe ale traficului de influenţă decât interceptările convorbirilor telefonice purtate cu Pilcă, neexistând alte dovezi că fostul secretar general al MAI şi-a folosit influenţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel